top of page

TEB, KUYUM SEKTÖRÜNÜN İHTİYAÇ DUYDUĞU FİNANSMANI YARATIYOR


22 yıldır altın Bankacılığı alanında faaliyet gösteren Türk Ekonomi Bankası (TEB); sektöre sermaye katkısı ve diğer ürün ve hizmetleri sunma noktasında gelişmeye devam ediyor. TEB Altın Bankacılığı Satış Direktörü Selami Erten, altın kredisi ürünlerine ilişkin Altın dünyası’na konuştu.

“Türk Ekonomi Bankası (TEB) olarak 22 yıldır Altın Bankacılığı alanında faaliyet gösteriyoruz. Türkiye’de altın bankacılığının, TEB önderliğinde sektöre sermaye katkısı ve diğer ürün ve hizmetleri sunma noktasında çok ciddi gelişme gösterdiğini düşünüyor, bu sorumlukla hizmet ve ürünlerimizi geliştirmeye devam ediyoruz. Altın bankacılığı kapsamındaki çalışmalarımızla ‘finansman ve danışmanlık desteğimizle kuyum sektörünün büyümesine katkı sağlamayı hedefliyoruz.

Banka olarak, Altın Kredisi, Taksitli Altın Kredisi, Altın/Pırlanta Tahsilat Sistemi ve Kuyumcu Paket Sigortası gibi ürünleriyle kuyumculuk sektöründe faaliyet gösteren imalatçı, toptancı, ihracatçı ve perakendeci kuyumculara hizmet sunuyoruz.

İmalat, ihracat, toptan ve perakende satış yapan kuyumculara ihtiyaç duydukları finansman desteğini sağlamak amacıyla Altın Kredisi ürünümüzü Türkiye genelindeki 500’ü aşkın şubemizde Altın Bankacılığı alanında eğitim alan personelimiz aracılığıyla sunuyoruz. Kuyum sektöründe işletme sermayesini güçlendirerek sezona zengin vitrinle girmek ve daha fazla iş hacmi yaratmak isteyen perakendeci veya imalatçı kuyumcularımızın en yakın TEB şubelerine gerekli belgelerle birlikte başvurmaları halinde, kredi değerlendirme sürecini başlatabiliyoruz.

Sadece kuyumculuk sektörünün kullanımına sunulan bu ürün sayesinde firmalarımız temel girdileri olan altını uygun koşullarda temin ederek rekabet şansı yakalıyor. Aynı zamanda peşin mal alımlarında işçilik iskontosundan yararlanmak, vitrini zenginleştirmek, imalata ilave maden sokmak, müşteri portföyünü artırarak pazarda önemli paya sahip olmak ve işini büyütmek isteyen kuyumcular için oldukça cazip fırsatlar sunuluyor. Altın Kredisi kullanan firmalar uluslararası altın piyasalarındaki dalgalanmalardan hiç etkilenmeden güvenle faaliyetlerini devam ettirerek ve mali verilerine gerçek güçlerini yansıtarak büyümelerini daha sağlam temellere dayandırabiliyor.

Kuyum sektöründe fark yaratacak hizmetler geliştiriyoruz

Altın kredilerinde pazar payı liderliğini sürdürdüğümüz sektörümüze hem finansal hem de finansal olmayan ürünlerimizle katkıda bulunuyoruz. 2010 yılında kuyumculuk sektörünün temsilcileriyle yaptığımız Gelecek Stratejileri Konferansı ile sektöre yön veren, sektörün güçlü ve gelişime açık yönlerini ortaya koyan bir rehberi, TEB olarak sektörün hizmetine sunmuştuk. Anadolu’da kuyumcu buluşmalarıyla kuyumcularımızı sektör, piyasalar ve ürünler hakkında bilgilendirmeyi sürdürüyoruz. Ülkemizde düzenlenen altın fuarlarına sponsor olarak destek oluyoruz. Yine kuyumcu oda ve dernekleriyle işbirliklerimiz devam ediyor.”

Ekran Resmi 2022-10-23 20.29.04.png

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

bottom of page