top of page

DUBAI TİCARET HEYETİ KUYUMCUKENT’TE


Mücevher İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Can Özkök Sharjah Ticaret Odası Başkanı H.E Abdallah Sultan Al Owais başkanlığındaki heyeti İstanbul’da ağırladı. Görüşmede Dubai ve Türkiye kuyumculuk ve mücevherat sektörleri arasında gerçekleştirilebilecek projelerle ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

Dubai ve Türkiye kuyumculuk ve müceverat sektörleri arasındaki işbirliğinin geliştirilmesine yönelik karşılıklı adımlar atılmaya devam ediliyor. Mücevher İhracatçıları Birliği’nin Dubai’de Türk Ticaret Merkezi projesi ile ilgili çalışmaların başlamasının ardından Sharjah Ticaret Odası Başkanı H.E Abdallah Sultan Al Owais başkanlığındaki heyet İstanbul’a geldi. Mücevher İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Can Özkök’ün ağırladığı heyette Al Owais ile birlikte yönetim kurulu üyeleri Ziyad Mohmoud Khairalla AlHaji ve Mohamed Rashid Ali Demas da yer aldı.

Kuyumcukent Dubai için global ölçekte bir model

Heyetler arasındaki görüşmelerin ana gündem maddesini Kuyumcukent oluşturdu. Kuyumcukent’in global anlamda bir model olduğunu belirten Al Owais kompleksle ilgili şu değerlendirmelerde bulundu; Dubai dünya mücevher ticaretinin en önemli merkezlerinden biri. Bu ticarette önemli bir aktör konumunda olmak bizim için elbette gurur verici. Ancak mücevher sanayiinin gelişmesi farklı şeyler ifade ediyor. Bu ticaretin, gelişmiş bir sanayi ile desteklenmesi uzun vadeli stratejiler için büyük önem arz ediyor. Bu amaçla Dubai’de Kuyumcukent benzeri gelişmiş bir kompleksin kurulması ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. Burada yaptığımız ziyarette şunu gördük ki Kuyumcukent binin üzerinde üreticiyi tek çatı altında toplayan bir üretim merkezi olmanın da ötesinde aynı zamanda bir ticaret merkezi niteliğinde. Bu anlamda bizim için son derece önemli bir örnek. Bu yüzden Sayın Can Özkök ile görüştük ve İstanbul’a ziyaret planladık. Konukseverliği için sektörünün adına Can Özkök’e teşekkürlerimizi sunarız.’’

Dubai ve Türkiye ilişkileri daha da gelişecek

Al Owais başkanlığındaki heyeti İstanbul’da ağırlamaktan dolayı memnun olduklarını belirten Mücevher İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Can Özkök, iki ülke sektörleri arasında uzun süredir devam eden ilişkilerin daha da gelişme potansiyeline sahip olduğunu belirterek şu noktaların altını çizdi; ‘’Dubai, sektörümüzün en önemli ihraç pazarı özelliğine sahip. Dubai ile uzun soluklu ticari ilişkilerimiz söz konusu. Mücevher İhracatçıları Birliği olarak kısa süre önce çalışmalarına başladığımız Türk Ticaret Merkezi projesinin, sektörlerimiz arasındaki ilişkiyi güçlendireceğini düşünüyoruz. Türkiye global kuyumculuk ve mücevher endüstrisinin en önemli üretim merkezlerinden biri konumunda. Türkiye’nin bu konumda olmasında Kuyumcukent oldukça büyük bir öneme sahip. Yalnızca biz değil Dubaili dostlarımız da bu gerçeğin farkında. Bu yüzden Kuyumcukent benzeri bir kompleks projesini hayata geçirmek için planlama aşamasındalar. Bu anlamda ülkemizin bir model niteliğindeki Kuyumcukent’e sahip olması son derece önemlidir.’’

Heyet Kuyumcukent, Innova ve İstanbul Altın Rafinerisi’ni ziyaret etti.

Sharjah Ticaret Odası Başkanı H.E Abdallah Sultan Al Owais başkanlığındaki heyet Kuyumcukent Yönetimi’ni de ziyaret etti. Kuyumcukent Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Sudaş ve Kiaş Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Uyanık ziyaret heyetine Kuyumcukent’le ilgili detaylı bilgi verdi. Heyet Kuyumcukent yönetimi ziyareti sonrasında dünyanın en ileri üretim teknolojilerinin kullanıldığı Innova ve LBMA sertifikalı İstanbul Altın Rafinerisi’ni de ziyaret ederek detaylı incelemelerde bulundu. İstanbul Altın Rafinerisi CEO’su Ayşen Esen ziyaret heyetine, altın rafinasyon işlemleri ile ilgili detaylı bilgi verdi.

Ekran Resmi 2022-10-23 20.29.04.png

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

bottom of page