top of page

E-Fatura Uygulaması’nda son tarih 1 Temmuz 2017


Mücevher İhracatçıları Birliği tarafından yapılan açıklamada e-fatura uygulamasına geçme zorunluluğuna dikkat çekildi. E-Fatura uygulaması 1 Temmuz 2017 tarihinden itibaren zorunlu hale gelecek. Birlik tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.

Vergi Usul Kanunu çerçevesinde e-fatura tanzim etmek zorunda kalan mükellefler, artık ihracatta da e-fatura düzenleyecek. Daha önce 2016'da başlaması öngörülen uygulamanın, yapılan erteleme ile 1 Temmuz 2017'de hayata geçeceği belirtildi.

İstanbul SMMMO Başkanlığından alınan bilgiye göre, yapılan düzenleme ile ihracat işlemlerinde e-fatura kullanım zorunluluğu tüm ihracatçı mükellefleri değil, yalnızca hali hazırda e-fatura uygulamasına dahil olan mükellefleri kapsayacak. E-fatura uygulamasına dahil olmayan ihracatçı mükellefler, ihracat işlemlerinde matbu fatura kullanmaya devam edecekler.

Bununla birlikte Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından, e-fatura uygulamasından GİB Portal yöntemi ile yararlanan ve ihracat yapan mükelleflerin GİB Portal uygulamasından manuel olarak ihracat işlemlerinde e-fatura düzenleyebilmeleri için gerekli yazılım çalışmalarına başlandığı, mayıs ayı sonuna kadar mükelleflerin erişimine sunulacağı ifade edildi.

Bu kapsamda haziran ayı itibariyle GİB Portal yönteminden yararlanan mükellefler, istemeleri halinde 01/07/2017 tarihini beklemeksizin ihracat işlemleri kapsamında e-fatura düzenleyebilecekler.

Ekran Resmi 2022-10-23 20.29.04.png

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

Copyright 2016  

Altın Dünyası Yayın Grubu, Altın Dünyası Yayıncılık ve Kuyumculuk Limited Şirketi'nin tescilli markasıdır.

Sitede yayınlanan haberler ya da her türlü içeriğin, Altın Dünyası'nın izni olmadan kullanılması yasaktır.

  • Facebook - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle
  • Google+ - Grey Circle
  • YouTube - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle
bottom of page