top of page

HRD Antwerp Anadolu Eğitim Projesini hayata geçirdi


Pırlanta derecelendirme konusunda dünyanın en büyük laboratuarı olan HRD Antwerp (Elmas Yüksek Konseyi) ticari simulasyon eğitimi ile pırlanta eğitimine yeni bir soluk getirdi. Bir günlük ücretsiz eğitimi ile Anadolu’daki perakende noktalarının farkındalığı ve bilgi düzeyi artırılması hedefleniyor.

Mayıs ayı içerisinde Eskişehir, Kütahya, Uşak, Konya, Gaziantep ve Antalya illerinde Kuyumcular Odalarının destekleri ile gerçekleşen eğitimlerde katılımcılara hem teorik hem de pratik, özel ekipmanlar, mikroskoplar ve pırlantalar kullanılarak eğitim gerçekleştirildi. Bu Simulasyon eğitimi her ilde sektörden oldukça yoğun talep gördü.

Gerçekleşen eğitim bir ticari simulasyon ortamında katılımcıların gerçek ticaretin simüle edildiği bir içerik ile sunuldu. Eğitimin neticesinde katılımcılar pırlantaları nasıl derecelendirmeleri ve fiyatlandırmaları ile ilgili olarak genel bilgiler edindiler.

Pırlanta benzerlerini gerçek pırlantadan ayırt etme yöntemleri ticari simulasyonun içerisinde öğretilerek, laboratuar ortamında yetiştirilen sentetik pırlantalar ile ilgili önemli bilgiler verildi.

Son yıllarda internetin ve sosyal medyanın hayatımıza nüfus etmesi sebebi ile tüketicilerin bilgi seviyeleri artmış durumda. Özellikle perakende noktalarının pırlantanın gizemli dünyası ile ilgili teknik ve duygusal bağı müşteriye aktarabilmesi pırlantanın sektör içerisinde doğru şekilde konumlandırılmasına, neticesinde Türkiye’nin dünyada pırlanta tüketiminde hatırı sayılı bir noktaya ulaşmasında önemli bir husustur. Bu eğitimin neticesinde öğrenilen bilgiler ile konforlu ve güvenli bir şekilde ürünlerin keyifle satılması hedefleniyor.

Ekran Resmi 2022-10-23 20.29.04.png

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

bottom of page