top of page

İSRAFİL GÜNER “UCUZ İŞÇİLİK GÜNÜ, YÜKSEK KALİTE GELECEĞİ KURTARIR”


GÜNER “GEREKLİ YATIRIMLARI YAPACAK VE YÜKSEK KALİTELİ ÜRETİM GERÇEKLEŞTİRECEK MARAŞLI ÜRETİCİLERİN ÇOK UCUZA ÜRÜNLERİNİ SATMA TELAŞINDA OLMALARINA GEREK YOK”

Kahramanmaraş ilimiz yüzlerce yıldır yoğun el işi eşliğinde takı üretimiyle ön plana çıkan bir kimliğe sahip. İstanbul’un ardından en çok kuyum atölyesinin bulunduğu ilimiz Kahramanmaraş oluyor. Kahramanmaraşlılar şehirlerinde üçüncü kez düzenlenecek Ortadoğu Altın ve Mücevher Fuarı’na büyük bir heyecanla hazırlanıyorlar. Aynı zamanda Maraşlı üreticiler İstanbul’a ve Marmara bölgesindeki kuyumcular ile daha çok ticaret yapabilmenin girişimleri içindeler. Sektörümüzün deneyimli kuyum ustalarından biri olan ve markası Levin Kuyumculuk ile hem iç hem dış piyasada başarılı çalışmalara imza atan İsrafil Güner; Maraşlı üreticilerin üretim kalitelerini arttırma güçlerinin bulunduğunu sadece fiyat avantajıyla tercih edilmenin, uzun vadede gerçek kazanımlar ortaya çıkarmayacağını ifade etti

Zorlu piyasa koşulları içerisinde ekmeğin aslanın ağzından midesine gittiği düşünüldüğünde, üreticilerin kendi içlerinde büyük bir rekabet yaşadığı net bir şekilde gözlemleniyor. Yüzlerce kuyum atölyesinin bulunduğu Kahramanmaraş ilimizdeki üreticiler, farklı Pazar arayışlarında artık daha fazla İstanbul’a ve Marmara Bölgesine yönelmeye başlıyorlar. Yüzlerce yıldır el işi bileziğin, değerli ustalar eşliğinde üretildiği Kahramanmaraş; İstanbullu üreticilerle rekabete hazır mı? Bu sorunun cevabını sektörümüzün önde gelen ustalarından, Levin Kuyumculuk firma sahibi İsrafil Güner’e sorduk. Güner; Maraşlı üreticilerin takı üretiminde kıymetli bir tarihi geçmişe sahip olduğunu, dizayn açısından da son yıllarda kendilerini geliştirdiklerini fakat ucuz mal üretmek adına üretimde kaliteden çok fazla taviz verdiklerini söylüyor.

Zaten her şartta Kahramanmaraşlı üreticilerin üretim maliyetlerinin İstanbullu üreticilere göre her zaman %10 daha uygun olacağını, yüksek kaliteli üretim de gerçekleşse bu %10’luk farkın kapanmayacağını vurgulayan Güner; “Ne yazık ki Maraşlı üreticilerimiz piyasanın çok altında düşük fiyatlar eşliğinde ürünlerini kuyumcuya sunuyorlar. Zorlu piyasa koşullarında ucuz mala sarılan perakende kuyumcusu, belirli bir süre içinde bu ürünleri son tüketiciye satamayınca, ucuza almanın avantajını yaşayamıyor. Artık son tüketici çok daha bilinçli bir seçim yapıyor. Tercih sırasında öncelik kaliteye geçmiştir. Ne kadar ucuz olursa olsun vitrinde yatan değil satan mal yüz güldürür” diye konuştu.

Levin Kuyumculuğun kurulduğu günden buyana kalitenin rotasından asla çıkmadığını ve kaliteli üretimi sayesinde ülkemizde ve Dünyanın çok farklı noktalarında dev markaların tercihi olduğunu sözlerine ekleyen İsrafil Usta; Kahramanmaraş Ortadoğu Altın ve Mücevher Fuarının sektörümüz için hayırlı sonuçlar doğurmasını diledi.

Ekran Resmi 2022-10-23 20.29.04.png

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

bottom of page