top of page

LİZAY NURUOSMANİYE’DE


Kısa bir süre önce yeni yönetim yerinde hizmet vermeye başlayan Lizay Pırlanta, kuyumculuğun kalbi Nuruosmaniye’de yeniden yapılandı. Lizay Pırlanta Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serbes dergimize verdiği röportajda, Nuruosmaniye’de açılan yeni yönetim merkezi ile yeniden yapılanma süreci ve geleceğe yönelik hedefleri hakkında bilgiler verdi.

Lizay Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serbes, Sakarya’da mahalli bir kuyumcu olarak başladığı mesleğinden bir marka oluşturma sürecini, Lizay’ın marka yolculuğunu, şöyle anlattı: “Mesleğe 1978 yılında aile şirketimizde başladım. 1994’te kendi adıma bir mağaza açtım. Sakarya bölgesinde açtığım mağazamı 2004 yılına kadar mahalli kuyumcu olarak sürdürdüm. 2007 yılında sektördeki gelişimin de hız kazanmasıyla birlikte Adapazarı’na en yakın alışveriş merkezi olan Viaport Alışveriş Merkezi’nde ilk mağazamızı açtık. Bu bizim markalaşma yolunda attığımız ilk adımdı. Çocuklarımın isimlerinin birleşiminden oluşturduğum “Lizay “ markasını oluşturduk. Bunun devamında o dönem Sakarya’da bunulan merkezimizi de 2012 yılında kuyumculuğun kalbi olan Nuruosmaniye’ye taşıdık ve perakendenin yanı sıra toptana da giriş yaptık. 2012 yılından itibaren Türkiye’nin bir çok bölgesine ürünlerimizi toptan olarak ulaştırıyoruz. 2007 yılında tek mağazayla başlayan marka yolculuğumuza bugün 16 mağaza 3 franchise ile devam ediyoruz. Yakında Emaar Square ‘de de bir mağaza açıyoruz. Yani 20 mağazaya ulaştık.”

 

“FRANCHISE OLUŞTURARAK BAYİLEŞMEYE ÖNEM VERİYORUZ”

 

Girmiş olduğu büyüme sürecinde franchise oluşturmaya odaklandıklarını söyleyen Mahmut Serbes: “Franchise oluşturarak bayileşmeye önem veriyoruz. 2017 yılı itibariyle franchise şeklinde büyümeye ağırlık verdik ve marka bilinirliğimize yaptığımız yatırımlar markamıza olan ilgiyi artırdı. Daha önceden satış noktası olarak görüştüğümüz firmalardan franchise talebi almaya başladık. Hızlı bir büyüme sürecine girdik. Türkiye’nin dört bir köşesinde mağazalaşmak istiyoruz. Birliğimizden kuvvet doğacak, sinerji yaratabileceğimiz, uzun vadede birbirimizle dostluk ve iş birliği kurabileceğimiz partnerlerle yürümek istiyoruz. Bu hızlı büyüme sürecinde emin adımlarla hareket etmek; çok fazla dağılmaktansa daha az kişiyle daha uzun vadeli mağazalaşmak istiyoruz” diye konuştu.

Hedefleri doğrultusunda attıkları adımlardan bahseden Serbes Nuruosmaniye’ye taşınmış olmanın avantajları hakkında şunları söyledi:

“Hedefler büyükse bu hedeflerin paralelinde altyapının da güçlenmesi gerekiyor. Markaya yatırım yapmak ve temeli sağlamlaştırmak gerekiyor. Bu doğrultuda kısa bir süre önce Nuruosmaniye’nin kalbindeki yeni yerimizde hizmet vermeye başladık. Artık daha iyi organize olarak daha konsantre bir şekilde iş üretebilmemiz açısından markamızı daha iyi yansıtacak bir konumda hizmet veriyoruz.”

Ekran Resmi 2022-10-23 20.29.04.png

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

bottom of page