top of page

SAHTE ALTINA TEKNİK DARBE


Sahte altın ile mücadelede teknoloji silahını kullanan Eren Has Grup, güvenli maden alışverişinin vazgeçilmez adresi oluyor…

Sahte ve düşük ayarlı altın olayları her türlü önlemlere karşı piyasada görülmeye devam ediyor. Hem basında hem de sosyal medyada gün geçmiyor ki sahte altın haberlerine denk gelmeyelim. Kuyum sektörü tamamen güvene dayalı bir iş koluna sahip. Kuyumcuların ister istemez müşterileri karşısında düşük ayarlı veya sahte altın olaylarıyla yüzyüze gelmeleri, mesleki prestijimize de zarar veriyor. Bu hassas konunun çözümü için son 1.5 yıldır yüksek teknolojiye sahip ölçüm yapan özel lazer silahı devreye girdi. Ülkemizin önde gelen değerli maden ticareti firmalarından biri olan Eren Has Group’ta kullanılan bu teknolojik ölçüm cihazı, her türlü değerli maden analizini yapıyor ve %1 yanılma payıyla sahte altına dur diyor.

Eren Has Group Genel Müdürü Kadir Eren; Alman yapımı özel lazer maden analiz cihazıyla yaklaşık 1.5 yıldır çalışmalarını sürdürdüklerini, bu dönem içinde sahte altın kabusunun kendileri için tarihe karıştığını söyledi. Ülkemizin önde gelen rafineri firmalarının da bu cihazı kullandığını kaydeden Kadir Eren, “Bu cihazın maliyeti oldukça yüksek, bizim gibi yüksek volümlü değerli maden ticareti yapan firmalar için artık olmazsa olmaz bir duruma gelmiştir. Hurdanın üzerine cihazı getirdiğinizde hurda altının kaç ayar olduğunu, içinde bulunan madenlerin oranını size anında iletiyor. Kullanması çok kolay olan bu cihazla, sahte altın kapımızdan giremez girse çıkamaz” diye konuştu.

Eren; sahteciliğin ve sahtekarların hayatın her anında olduğunu, mühim olan bu kişilerin sahte üretim yapamayacak duruma getirilmeleri ve bu tip olaylar karşısında kanuni cezai yaptırımların artırılması gerektiğine dikkat çekerek; “Bu olayların önüne geçmek çok zor. Öncelikle sahte altın yapan kişilere devletin cezai yaptırımları ciddi şekilde artırılmalıdır. Bunu yapacak kişiler yakalandıklarında uzun yıllar ceza alacaklarını bilmelidirler. Sektörümüz hızlı bir gelişim gösterirken ne yazık ki sepete çürük elmalarda dahil olmuştur. Bugün itibariyle sahte altın üretiminde yakalanan birçok kişi yasal boşluklardan istifade ederek ceza almadan bu olaylardan sıyrılabilmektedirler. Son yıllarda düşük ayarlı takı vakaları, sahte altından daha fazla olmaya başladı.”

 

Altın Fiyatlarının Düşmesi Piyasayı Yavaş Yavaş Hareketlendiriyor…

 

Altın fiyatlarının ons bazında gevşemesinin hemen ilk olumlu işaretlerini piyasada gösterdiğini ve has altın talebinde artış olduğunu sözlerine ekleyen Eren; “Altının düşüşü ile birlikte üreticiler takı üretiminde tekrar harekete geçti. Eğer son tüketici de bu düşüşü değerlendirip alım yaparsa, önümüzdeki yaz mevsiminde sektörümüz hareketli günler yaşayabilir” dedi.

Ekran Resmi 2022-10-23 20.29.04.png

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

bottom of page