top of page

MÜCEVHER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ GENEL KURULU TOPLANDI


Mücevher İhracatçıları Birliği Genel Kurul Toplantısı İstanbul Dış Ticaret Kompleksi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. 2016 yılı faaliyetleri ile ilgili bilgi verilen toplantıda önümüzdeki dönem çalışmaları ile ilgili planlar da üyelere aktarıldı.

Mücevher İhracatçıları Birliği Olağan Genel Kurul’u İstanbul Dış Ticaret Kompleksi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Regold Kuyumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Selami Hoşgör’ün başkanlığını yaptığı divan heyetinde İMMİB Genel Sekreteri S. Armağan Vurdu, Somoro Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çağlar ve Sina Montür Yönetim Kurulu Başkanı Barrş Lek yer aldı.

Mücevher İhracatçıları Birliği Başkanı Ayhan Güner üyelere hitaben yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi; ‘’Mücevher ihracatımızdaki artış devam etmektedir. Nisan ayında ihracatımız geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre %40 arttı. İlk 4 aylık ihracatımız geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre %48,4 oranında artarak 769 milyon dolardan 1,14 milyar dolara yükselmiş oldu. Geçtiğimiz yılı değer bazında %7 azalışla 2,44 milyar dolar ihracat rakamı ile kapatmıştık. İlk 4 ayda geçtiğimiz yıl yaptığımız ihracatın yarısına ulaşmış durumdayız. Bu yıl sonunda 3 milyar dolar ihracat rakamına ulaşacağımızı tahmin ediyorum. Sektörün ileriye gitmesi için birlikte hareket etmemiz gerektiği ortadadır. Ancak ihracatçılar birliği genel kuruluna bile katılımın az olması bizi üzmektedir. Bu genel kuruluna katılımın çok daha fazla olması gerekir.

2016 yılında önemli çalışmalara imza attık. Mart ve ekim fuarlarında düzenlediğimiz alım heyeti organizasyonları, yaşanan onca olumsuzluğa rağmen başarıyla gerçekleşti. Bu fuarlarda 1000’in üzerinde nitelikli alıcıyı İstanbul’da ağırladık. Bu alıcıların fuar siparişlerine olumlu etkileri olduğunu hepimiz gözlemledik. 2016 yılında önemli bir projeyi daha hayata geçirdik. En önemli ihraç pazarımız olan Dubai’de hayata geçecek olan Dış Ticaret Merkezi önemli faydalar sağlayacaktır. 2016 yılında düzenlediğimiz milli fuar katılımı organizasyonlarına çok sayıda ihracatçımız katıldı. Milli katılımlarda kullandığımız standlarımızda da revizyona gittik, gelen tepkilerden memnunuz. Eximbank ihracat sigorta sisteminin sektörümüzde yaygınlaşması için çalışmalar yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Bu önemli fırsattan her ihracatçımızın yararlanmasında fayda var.

Urge kümelenme projesi başlattık. Bu projeye çok sayıda firmamız katıldı. Önümüzdeki dönemde bu projeye katılacak firma sayısının artacağını tahmin ediyoruz. 2016 taş borsasının işlemlerinin artmaya başladığı bir yıl oldu. Ancak yine de borsada gerçekleştirilen işlem hacmi hedeflenen noktadan uzak konumdadır. Bu dönemde üzerinde durduğumuz en önemli problemlerden biri de KKDF’dir. Bu konuda benim firmamın da aralarında olduğu ihracatçı firmalarımız problem yaşamaktadır. Bu sorunun çözümü için çalışmalara devam ediyoruz.

Sektörde tasarım bilincinin yerleşmesi amacıyla başlattığımız Ajur Mücevher Takı Tasarım Yarışması’na olan ilgi her geçen sene artmaya devam ediyor. Bu yıl da rekor seviyede başvuru gerçekleşti. Bu yarışmada dereceye girenleri artık gelenekselleşen Ajur Gala Gecesi’nde onurlandırıyoruz. Bu geceye yurtiçi ve yurtdışında 1200’ün üzerinde sektör profesyoneli katılıyor. Tasarımcılarımız için gerçekleştirdiğimiz diğer bir çalışma da Designer Market. Her fuarda hazırladığımız özel standda çok sayıda tasarımcımız tasarımlarını sergileme şansı buluyor. İlgi artınca bu yıl Designer Market konseptini değiştirdik ve geliştirdik. Bütün bunların yanı sıra gümrüklerde yaşanan problemlerden fuar alanının aydınlatma sorununa kadar daha çok sayıda problemin çözümü için çalışmalar yaptık, yapmaya da devam ediyoruz.’’ ​

Ekran Resmi 2022-10-23 20.29.04.png

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

bottom of page