top of page

PIRLANTA GÜCÜMÜZE GÜÇ KATTI


Sektörün önde gelen değerli taş tedarikçilerinden Ediz Dereli, ürün grupları arasına pırlantayı da ekledi. Bünyesine kattığı bu yenilik ile ivmesini artıran Ediz Dereli, değerli taş piyasasına ilişkin değerlendirmelerini Altın Dünyası ile paylaştı.

“Renkli taşlı ürün gruplarımızın yanına pırlantayı eklemek bizim için zorlu geçen 2016 yılını verimli kapatmamıza ve 2017’ye iyi başlamamıza vesile oldu. 2016’nın Ekim ayı itibariyle ciddi bir toparlanma yaşadık ve 2017 Mart fuarını da çok iyi geçirdik o süreç hala iyi şekilde devam ediyor. Özellikle referandum belirsizliğinin hem politikaya hem ekonomiye olan negatif etkisi ortadan kalktıktan sonra 2017’nin ilk yarısını değerlendirecek olursak oldukça iyi gidiyoruz. Pırlantayı ürün grubumuza eklemeden önce Ramazan ayının başlamasıyla birlikte durgunluk yaşıyorduk ancak renkli taşın yanında pırlanta biraz daha majör faktör. O nedenle Ramazan sebebiyle işlerimizde bir yavaşlama olmadı aynı hızla devam ediyoruz.”

Tanzanit Revaçta

“Son dönemde tanzanitin revaçta olduğunu görüyoruz. Çünkü safir ve yakut fiyatları son dönemde çok yükseldi ve tanzanit bu konuda iyi bir alternatif oldu. Biz de tanzanit taşını ön plana çıkardık. Güçlü stok politikasıyla zümrüt, yakut ve safirde iyiyiz. Zümrütte daha üst kalitenin tercih edildiğini görüyoruz. Yüksek fiyatlı ürünleri uygun fiyata ve sürekli tedarik edebiliyoruz.”

KKDF Önemli Bir Sorun

Yakın dönemde sürpriz bir şekilde karşımıza çıkan bir KKDF problemimiz oldu. Yapılan çalışmalarla KKDF, ÖTV gibi sorunlarımız kalmamış, sektöre çok ciddi hareket gelmişti. Bu gibi sorunların çözümü sektörün merdiven altından çıkmasını, kayıt altına alınmasını sağlamıştı. KKDF sorunun da kısa zamanda ortadan kalkacağına inanıyorum.

“Merdiven altı yerde olduğu gibi Türkiye’de de karşımıza çıkabilen ciddi bir problem. Bunun ortadan kalkması ancak ve ancak daha resmi olmakla mümkün.”

En Kötü Günler Geride Kaldı

“2017’nin ilk yarısında gerek Jeopolitik negatif etkenler gerekse politik negatif etkenlerin bir nebze de olsa olumluya döndüğünü görüyoruz. 2017’nin ikinci yarısının daha iyi geçeceğini 2018’in ise özlediğimiz 2010-1014 yıllarına benzer bir yıl olacağına inanıyorum.”

Ekran Resmi 2022-10-23 20.29.04.png

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

bottom of page