top of page

HARRY WINSTON’DAN ‘’ROCKEFELLER ZÜMRÜT’’E REKOR FİYAT


Mücevher dünyasının ünlü ismi Harry Winston, ‘’Christie's New York Magnificent Jewels’’ müzayedesinde kusursuz bir 18.04 karat Kolombiya zümrüt taşı olan "Rockefeller Emerald" ı 5,5 milyon dolar ödeyerek satın aldı. Karat başına 305.500 dolar olan zümrüt, karat başına satılan en yüksek fiyatlı zümrüt oldu. Daha önce Richard Burton’un Elizabeth Taylor’a hediye ettiği, dünyanın en ünlü elmaslarından biri olan Bulgari’nin 23,46 karat zümrüt ve pırlantalar kullanılarak tasarlanan mücevheri Aralık 2011 yılında yine Christie’s tarafından toplam 6,5 milyon dolara (karat başına 280.000 dolar) satılmıştı.

Van Cleef & Arpels tarafından tasarlandığı düşünülen zümrüt 1930 yılında, Standart Oil'in kurucularından John D. Rockefeller tarafından eşi Abby Aldrich Rockefeller için alınmıştı. Bir broş üzerindeki bu zümrüt söküldükten sonra David Rockefeller tarafından New York’un ünlü mücevhercilerinden Raymond C. Yard’a bir yüzüğe monte edilmesi amacıyla verildi.

Muhteşem mücevherlerin satışından 26 milyon dolar gelirin elde edildiği müzayede New York Rockefeller Center'da gerçekleştirildi.

Ekran Resmi 2022-10-23 20.29.04.png

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

bottom of page