top of page

Başak–Özcan Halaç Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nin Temeli Atıldı


Türkiye’nin en büyük 13. sanayi kuruluşu olan İstanbul Altın Rafinerisi ve Birlik Vakfı tarafından İstanbul Bahçelievler’de hayata geçirilecek olan Başak-Özcan Halaç Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nin temeli 23 Temmuz Pazar günü atıldı.

Türkiye’nin en büyük 500 şirketi arasında 13. sırada yer alan İstanbul Altın Rafinerisi (İAR) ve Birlik Vakfı tarafından yapılandırılacak olan Başak-Özcan Halaç Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nin, 2016 yılında İstanbul Altın Rafinerisi Yönetim Kurulu Başkanı Av. Özcan Halaç ve İstanbul Valisi Vasip Şahin tarafından imzalanan protokolle, hayata geçirilmesi üzerine ilk adım atılmıştı.

İstanbul Bahçelievler’de 4000 metrekare alan üzerinde, 5000 metrekare kapalı alanda yer alacak, 5 kattan ve 40 derslikten oluşacak ve 450 otistik, zihinsel ve orta dereceli mental engelli öğrencinin eğitim görebileceği, İstanbul’un en kapsamlı özel eğitim okulu olan, Başak-Özcan Halaç Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nin temeli 23 Temmuz Pazar günü atıldı. Temel atma programına, İstanbul Altın Rafinerisi Yönetim Kurulu Başkanı Av. Özcan Halaç, Başak Halaç, Birlik Vakfı Başkanı Mehmet Alacacı, Korkmaz Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Feridun Korkmaz katıldı.

Otistik ve engelli çocukların eğitimine destek verecek olan Başak-Özcan Halaç Özel Eğitim Uygulama Merkezi, inşaat projesi tamamlandığında, Milli Eğitim Bakanlığı’na teslim edilmesi ve okulun 2018-2019 eğitim öğretim yılında hizmete açılması planlanmaktadır.

Ekran Resmi 2022-10-23 20.29.04.png

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

bottom of page