top of page

Bvlgari’nin mücevher ikonu:


CABOCHON KESİM VE RENKLERİN İHTİŞAMI

Bulgari, Paolo ve Nicola Bulgari liderliğinde, 1960’lardan bu yana değerli ve yarı değerli taşların cilalı yuvarlak formlardaki cesur kombinasyonları kullanıyor.

Bulgari’nin Kreatif yönetmeni Lucia Silvestri, mücevher evinin, Roma’nın yoğun yaz renkleri ve kubbelerin siluetininden esinlenilerek, cabochon tekniği ile cilalanan taşların çarpıcı renk tonunun ve ton dağılımınından oluşturduğu stilin, Bvlgari’nin DNA’sında olduğunu söylüyor.

2016 Renk Hazineleri koleksiyonundan çıkan Extravaganza kolye, pembe altın ile bezenmiş pembe turmalinleri ve ametistleri ön plana çıkarıyor.

LA DOLCE VITA

1960’lı yıllarda Bvlgari’nin abartılı yaratıcı yönü, İtalyan sermayesinin, çok sayıda film yapımcısı ve yıldızını cezbettiği bir zamana denk geldi.

1965 yılında Revlon’un kurucusu Charles Revson’ın karısı Lyn Revson için turkuaz, ametist ve zümrütten oluşan canlı bir kombinasyon yarattı. 1967’de İran Şahı için orijinal olarak yaratılan kolye, Keira Knightley tarafından 2006 Oscar’ında giyildi.

MÜCEVHERİN KRALİÇESİ

Lucia Silvestri, stüdyosundaki süet kakmalı tabloda başlattığı tasarım sürecini, dünya seyahatlerinde keşfettiği taşlarla ortaya koyuyor. “Taşlara karşı bir tutkum var, onlara bayılıyorum” diyor.

KIRMIZI HALIDA

Naomi Watts “Cafe Society” isimli filmin 2016 Cannes Film Festivali prömiyeri sırasında, Bulgari’nin 2016 mücevher koleksiyonundan bir kolye kullandı.

Damla şeklindeki Ametist, rubellit ve akuamarinin taşları, pırlanta bir kolyeden adeta bir asmadan sarkan üzüm taneleri gibi sarkıyordu…..

BVLGARI’NİN ŞEKERLEMELERİ….

Cabochon kesimli taşlarla contrast yaratmaktan hoşlanan Silvestri’yi büyülemeye devam ediyor. Adeta şekerlemeleri anımsatan bu tasarımlarını “Çağdaş, cesur, kadınsı” olarak tanımlıyor. Bu 2016 koleksiyonundaki bu bileklik, pembe turmalinler ve ametistleri vurguluyor.


Ekran Resmi 2022-10-23 20.29.04.png

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

bottom of page