top of page

KKDF'NİN SIFIRLANMASI SEKTÖRE OLUMLU YANSIYACAKTIR


Değerli taş kategorisinin önemli isimlerinden Ediz Dereli sektör ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. KKDF’nin sıfırlanmış olmasının sevindirici olduğunu belirten Dereli, yaklaşmakta olan Istanbul Jewelry Show’un sektöre hareket kazandıracağını belirtti.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bakanların imzası ile KKDF’nin sıfırlanması ile ilgili yasa yürürlüğe girdi. Bundan sonraki süreçte geriye dönük olarak kesilmiş olan cezaların sonuçlanmasını bekliyoruz.

EDİZ DERELİ

 

Değerli taş kategorisinin önemli isimlerinden Ediz Dereli sektörde yaşanan gelişmeleri Altın Dünyası’na değerlendirdi. Önceki yıla göre yaz sezonunun daha hareketli geçtiğini vurgulayan Dereli, KKDF’nin sıfırlanmasının da sektöre olumlu yansıyacağına işaret etti. Yılın ilk 7 aylık sürecinde planladıklarının ötesinde bir performans ortaya koyduklarını belirten Ediz Dereli şu konuların altını çizdi;

“Yaz sezonunda elbette iç piyasada bir hareketlenme gözlendi. Yaz aylarında gerçekleştirilen düğünler bu hareketlenmenin ana unsur oldu. Önceki yıllarda turistik bölgelerdeki hareketlenme de yaz aylarında sektör performansına olumlu yansıyor iken turizim bölgelerindeki performans düşüşü sektör genelini olumsuz etkiledi. Ancak genel olarak değerlendirdiğimizde iç piyasadaki hareketlenmenin göze çarptığını söyleyebiliriz.

KKDF son dönemde sektörün en önemli gündem maddelerinden birisi. Değerli taş ticareti ile uğraşan firmamızı da etkileyen bir durum söz konusu. Yapılan çalışmalar neticesinde bu konudaki belirsizlik de ortadan kaldırılmış oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bakanların imzası ile KKDF’nin sıfırlanması ile ilgili yasa yürürlüğe girdi. Bundan sonraki süreçte geriye dönük olarak kesilmiş olan cezaların sonuçlanmasını bekliyoruz. Bu problemin çözülmesinde emek harcayan Mücevher İhracatçıları Birliği’ne teşekkür ediyorum. KKDF’nin sıfırlanması sektörümüze olumlu yansıyacaktır. Ediz Dereli değerli renkli taş kategorisinde hizmet vermek amacıyla kurulmuş olan bir firma. Bir süre öncesine kadar ana faaliyet konumuz değerli renkli taş ticareti iken müşterilerimizden gelen yoğun talep üzerine pırlanta kategorisinde de hizmet vermeye başladık. Bu süreç içerisinde müşterilerimizin göstermiş olduğu olumlu tepkiler doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Müşterilerimize hem değerli taş hem de pırlanta konusunda her geçen gün artan düzeyde bir kalite performansı ile hizmet etmeye devam ediyoruz. 2017 yılının ilk yedi hatta sekiz aylık dönemi bizim için olumlu geçti diyebilirim. Her ne kadar yurtiçinde ve yurtdışında olumsuz gelişmeler yaşamış olsa da Türkiye ekonomisinin temellerinin sağlam atılması ve ülkemizin doğru yönetilmesi neticesinde bu olumsuz atmosferden en az seviyede etkilendiğimizi söyleyebilirim. Şu ana kadar gösterdiğimiz performans, planladığımızın üzerinde gidiyor. Yılın geri kalan 4-5 aylık dönemde de aynı performansı göstereceğinizi ümid ediyorum. Kaldı ki önümüzdeki ekim ayında gerçekleştirilecek olan İstanbul Jewelry Show var. Fuarın da sektörümüze olumlu yönde katkıları olacağını düşünüyorum.”


Ekran Resmi 2022-10-23 20.29.04.png

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

bottom of page