top of page

STORKS’da heyecan veren adımlar


Pırlantalı mücevher ihracatında Türkiye birincisi ON Mücevherat, Türkiye’nin en eski mücevher markası olan Storks birleşmesinde önemli adımlar atılıyor. STORKS Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Güner, dünyanın hızla değiştiğine dikkat çekerek STORKS’un hem müşteriler hem de franchise yatırımcıları içi yenilikçi deneyimler sunduğunu söyledi.

Mücevher sektöründe 2017’nin en önemli olaylarından birisi Türkiye’nin ihracat şampiyonu olan ON Mücevherat’ın STORKS markasını aileye kazandırması oldu. İhracatta büyük başarılara imza atan firma hem iç pazarda hem de uluslararası pazarda iddialı büyüme hamlelerini yaşama geçiriyor.

STORKS’un Türkiye’nin en köklü mücevher markalarından birisi olduğuna dikkat çeken ON Mücevherat ve STORKS Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Güner, sektörün köklü markalara gereksinim duyduğunu anımsatarak; “Ancak sadece köklü marka olmak yetmiyor, hızla değişen dünyaya da ayak uydurmamız gerekiyor“ diye konuştu. ON Mücevherat olarak ihracattaki deneyimlerini STORKS’a taşımayı hedeflediklerini anlatan Güner yaptıkları çalışmaları şu sözlerle anlattı:

 

"Ulaşılabilir lüks anlayışına uygun olarak, herkesin satın alabileceği fiyat aralığındaki mücevher koleksiyonları Storks mağazalarında yer alacak. İddialıyız, Türkiye’de herkes mücevher alabilecek."

Ayhan Güner Yönetim Kurulu Başkanı

 

“STORKS zaten temelleri iyi atılmış bir marka. Aradan geçen yıllarda da gerçekten başarılı bir yönetimle bugünlere geldi. Şimdi biz bundan sonrasını planlıyoruz. Köklü markalarda değişimi de dikkatli yönetmek lazım. Biz STORKS’un temel değerlerini koruyarak bazı değişimleri hayata geçiriyoruz. 2017 işlemlerin tamamlandığı, bazı değişimlerin yaşama geçirildiği, bazılarının da planlandığı bir yıl olacak. 2018 ve sonrasında heyecan verici adımlar planlıyoruz. Sektörümüze heyecan, pırlantalı mücevher almak isteyen müşterilerimize de farklı bir deneyim sunacağız.”

ON Mücevherat’ın 2016 yılında pırlantalı mücevher ihracatını yüzde 22 arttırarak ihracat şampiyonu olduğunu anımsatan Güner; “Bu bize uluslararası pazarda değerli bir deneyim kazandırdı. STORKS da bu deneyim ışığında hem Türkiye hem de uluslararası alanda büyümesini sürdürecek” dedi.

Kısa sürede mağaza sayısını 25’e yükselttiklerini ve yılsonunda 40 mağaza hedeflediklerini belirten Güner, mevcut mağazalarda kurumsal kimlik ile ilgili rötuşların yapıldığını, yeni bayiliklerle ilgili olarak yurt içinde ve yurt dışında çalışmaların sürdürüldüğünü anlattı. STORKS’un yeni mağaza konsepti ile müşterilerine “STORKS Mücevher Deneyimi” yaşatmak istediklerini anlatan Güner sözlerine şöyle devam etti:

“Bayii bakış açısından kurulumu ve hizmet vermesi kolay; mücevher müşterisi açısından da içeri girmesi ve hizmet alması kolay mottosu ile bir mağaza konseptini hayata geçiriyoruz. Dünyayı yeni baştan yaratacak değiliz. Mücevherleri ön plana çıkartmak istiyoruz. Yeni neslin perakende mücevher mağazasından beklentilerine dönük çalışmalar yaparak beklentileri bu konsepte uyarlıyoruz. Mağaza tasarımında, 25-45 yaş grubunun perakendeden en büyük beklentisi olan (deneyim) yüceltiliyor. Müşterilerimize hayal ettikleri mücevher deneyimini yaşatmak istiyoruz. Bu hedefe dönük olarak mağazaların tefrişatının yanı sıra pırlanta satış uzmanlarımızın eğitimine de önem veriyoruz. Bugün nasıl teknolojik ürünlerde satış danışmanları önemli bir rol oynuyorsa, mücevherde de bu deneyime destek olacak uzmanlarımızı hazırlıyoruz.”

Kurumsal altyapı işlemlerinin tamamlanmasına paralel olarak yeni koleksiyonları da hazırladıklarını belirten Güner, STORKS markasının vaad ettiği deneyime yakışan yeni koleksiyonları da bu muhteşem deneyim için hazırladıklarını ve Ekim 2017 fuarında sektöre sunum yapacaklarını anlattı. Franchise görüşmelerinin sürdüğünü belirten Güner, geliştirdikleri konseptin sektöre yatırım yapmak isteyen yatırımcı adaylarını da gözetecek şekilde geliştirmeye devam ettiklerini söyledi.

STORKS HAKKINDA

Storks marka hikayesi 1971 yılında başladı. Üretimde ustalığa verilen önemle büyümeye emin adımlarla devam etti ve Türkiye takı sektöründe 82 satış noktası ile saygın ve güvenilir bir yer kazandı. Yıllar içerisinde müşterilerinin hayatlarında değerli ve derin izler bırakmayı başarmış bir marka oldu Storks... Müşterileri ile sadece ticari bir ilişki değil; duygusal değerler üzerine inşa edilmiş güçlü bağlar kurdu. Türkiye’nin ilk mücevher markası olan Storks, 2016 yılında pırlantalı mücevher ihracatında Türkiye birincisi On Mücevherat bünyesine katıldı. 1997’de Sümer Kuyumculuk tarafından kurulan Storks’un değerli marka serüveni, başlangıçta atılan temel değerlerle ve meslek aşkı ile sürdürülmektedir


Ekran Resmi 2022-10-23 20.29.04.png

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

bottom of page