top of page

YURTDIŞI FUAR STANDLARINDA, KALİTE YÜKSELDİ , MALİYET DÜŞTÜ.


Mücevher İhracatçıları Birliği yurtdışı fuar katılım organizasyonlarında kullanılan stantlarla ilgili önemli değişikliğe gitti. Yeni sistemde standlar yurt içinde üretilerek fuarın gerçekleştirildiği ülkeye sevkiyatı yapılıyor. Yeni sistemdeki ilk uygulama JCK Las Vegas Show’da gerçekleştirilerek önemli ölçüde maliyet avantajı sağlandı.

Mücevher İhracatçıları Birliği, yurtdışında düzenlenen fuar organizasyonlarında kullanılan standlar konusunda önemli bir değişikliğe gitti. Önceki yıllarda fuarın düzenlendiği ülkede ürettirilen standlar bundan sonra Türkiye’de üretilerek ilgili ülkeye sevkedilecek. Yeni sistemde önemli ölçüde maliyet avantajı sağlandığı gibi stand üretim kaliteleri de yükselmiş olacak. Fuarlarda, standların son derece önemli olduğunu belirten Mücevher İhracatçıları Birliği Başkanı Ayhan Güner, yeni uygulama ile ilgili şunları söyledi; ‘’Mücevher endüstrisi ve fuarcılık sürekli gelişim gösteriyor. Fuarlardan beklediğimiz verimi almamızda şüphesiz kullanılan standlar önemli rol oynuyor.

 

"Yeni stand uygulaması ile en yüksek üretim ve tasarım kalitesine ulaştığımız gibi önemli ölçüde maliyet avantajı sağlıyoruz."

 

Bundan önceki yıllarda, fuarın gerçekleştirileceği ülkedeki stand tedarikçileri ile işbirliğine gidiyor, standları ilgili ülkede ürettiriyorduk. Ancak bu süreçte maliyet ve üretim süreçlerinin kontrolü gibi konularda problemlerle karşılaşabiliyorduk. Bu sebeple bu yıl bu konuda farklı bir uygulamaya gittik. Artık yurtdışı fuarlarda kullanacağımız standları Türkiye’de ürettirmeye başladık. Bu sayede üretim ve tasarım sürecinin her aşamasını detaylı bir şekilde takip edebiliyor ve tam da arzu ettiğimiz tasarım ve kalite standartlarında stantlara sahip oluyoruz. Bununla birlikte önemli ölçüde maliyet avantajı da yakalamış oluyoruz. Tabi bu çalışmanın diğer bir artısı da stand üretimi yerli firmalar yapıyor ve yurtdışına para ödemiyoruz.’’

İlk uygulama Las Vegas’taydı

“Bu konudaki ilk çalışmamızı Haziran ayında gerçekleştirilen JCK Las Vegas Show’da gerçekleştirdik. Ülkemizde üretilen standları ABD’ye gönderdik. Bu sayede önemli maliyet avantajı sağladık.

Yeni uygulamamızdan dolayı katılımcı firmalarımızın duyduğu memnuniyet bizi ayrıca mutlu etti. Yeni uygulamayı diğer yurtdışı fuarlarda da sürdürmeye devam edeceğiz.’’


Ekran Resmi 2022-10-23 20.29.04.png

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

bottom of page