top of page

MİLENYUM KADINLARI VE LÜKS


Anket, kadınların lüks ürünler alırken neye dikkat ettiği konusunu açıklığa kavuşturuyor: Özgünlük ve Uzun vadeli değer

Hızla değişen ve sınırsız seçenekler dünyasında yaşamamıza rağmen, milenyum kadınları tersini istiyor. Bu düşünce, bugün yaygın olarak ve "Real is a Diamond" adlı yeni bir araştırmada geçerliliği olan "daha az ve daha anlamlı şeyler” " anlayışında açıkça görülüyor ve kadınlar ile lüks eşyalar arasındaki ilişkiyi anlamlandırmaya çalışıyor. Yaklaşık 1,000 milenyum kadınını sorgulayan anketin bulgularında "işte o ürün" diye kafamızda tasarlanan mücevherin belli bir tercihi ortaya koyduğu belli oldu; pırlanta gibi lüks eşyalar satın alırken 10 kişiden 9'u (%89) orijinallik arıyor. Milenyum kadınları lüks mallarda sadece özgünlük peşinde değil, araştırma açıkça gösteriyor ki daha az satın alıyor fakat daha şık modelleri seçiyorlar. Yüksek kazançlı milenyumlu kadınların %94’ü daha pahalı fakat özgün ürünleri tercih ettiğini söylüyor. Elmas Üreticileri Derneği Pazarlama Müdürü Deborah Marquardt "Özellikle milenyum tüketicileri lüksü, paranın ötesini görebilmeyi tanımlıyor" dedi. "Lüks alımlarını değerlendirirken, bunların seri üretim olmadığına, hakiki ve benzersiz öğeler olduğuna ve kendi içinde anlam ve değere sahip ürünler olmasına dikkat ediyorlar. Bu tercih direkt olarak elması işaret ediyor. Gittikçe yapmacıklaşan bir dünyada elmaslar özgün, nadir ve değerli kalır. "diyor.

Diğer birçok araştırma bulgusu ise modern kadınların lüks ürünlerde (pırlanta gibi), istediklerinin iç yüzünü yansıtıyor:

  • MADDİ VE MANEVİ AÇIDAN DEĞERİNİ KORUMASI

Milenyum kadınlarının yüzde 75'i pırlanta mücevherleri kendilerine yapılmış bir yatırım olarak görüyor ve yüzde 82'si uzun vadeli bir yatırım olarak görüyor. Bu rakam yüksek gelirli milenyumlular (+150.000 ABD dolar) arasında sırasıyla yüzde 94 ve yüzde 91'e yükseliyor. Bu istatistikler, ABD’li milenyumluların satın alımlarını gösteren yeni bir De Beers raporuna göre, 2013’ de %25 olan evlilik amacıyla alınmayan pırlantaların satışının, 2015 ‘de %31’e çıktığını gösteriyor.

  • ALINAN ÜRÜNÜN ORİJİNAL OLMASINDAKİ GURUR

Neredeyse her 10 milenyum kadınlarından 9'u (yüzde 89), elmas ve lüks eşyalar satın alırken orijinallik arıyor ve bu orijinal olma arzusu, yüksek kazançlı milenyumlular arasında daha da fazla. Yüzde 85'i ‘taklit’ bir ürüne sahip olmaktan utandığını söylüyor.

  • ÖZGÜVEN GÖSTERGESİ

Lüks mücevherler görsel olarak modern kadınlara özgüvenlerini gösterme olanağı sağlıyor. Milenyum kadının 3’de 2’si (%66) pırlanta mücevher takarken daha kendinden emin hissettiklerini söylüyor.

Anket, KRC Research tarafından, 10 Temmuz'dan 14 Temmuz'a kadar 18-34 yaş arası 995 milyondan fazla kadın arasında ABD'de +/- 3 hata payı ile çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.


Ekran Resmi 2022-10-23 20.29.04.png

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

bottom of page