top of page

Halaç Ailesi’nin Eğitime Desteği Refahiye’de Devam Ediyor


İstanbul Altın Rafinerisi’nin sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamındaki 7. projesi olan Refahiye Meslek Yüksek Okulu’nun temelleri T.C. Başbakanı Binali Yıldırım’ın katılımı ile Erzincan’da atıldı.

Türkiye ekonomisinin önemli firmalarından biri konumunda bulunan İstanbul Altın Rafinerisi’nin sosyal sorumluluk projeleri devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamındaki son proje olan Erzincan Refahiye Meslek Yüksek Okulu Projesi’nin temel atma töreni T.C. Başbakanı Binali Yıldırım’ın katılımı ile gerçekleştirildi. Törene Fazlı Halaç, Başak Halaç ve Özcan Halaç’ın yanı sıra Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve eski Refahiye Kaymakamı Cumhurbaşkanlığı Strateji Daire Başkanı Yusuf Karaloğlu’nun da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

 

İnsan odur ki bırakır bu dünyada bir eser, eseri olmayanın yerinde yeller eser. Hayırseverimiz Özcan Halaç Bey her yıl ülkemizin çeşitli yerlerinde eğitim kurumları yaptırıyor. Bu sene de ilçemizde bunu yaptırmaya karar vermiş. Sağ olsun, var olsun.

(Binali Yıldırım)

 

Refahiye Meslek Yüksek Okulu’nun temel atma töreninde vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada millete hizmeti ibadet bildiklerinin altını çizen T.C. Başbakanı Binali Yıldırım, bu anlayış ile yardım çalışmaları yapan İstanbul Altın Rafinerisi Yönetim Kurulu Başkanı Av. Özcan Halaç şahsında Halaç Ailesi’ne teşekkür ederek şunları söyledi; ‘’İnsan odur ki bırakır bu dünyada bir eser, eseri olmayanın yerinde yeller eser. Bugün hayırseverimiz Sayın Özcan Halaç Beyefendi ilçemize, hökümetimize bir meslek yüksekokulu yaptırıyor, onun da temelini atıyoruz. Allah'a şükür bir eser değil binlerce eserimiz memleketin her köşesinde yükseliyor. Hayırseverimiz Özcan Halaç Bey her yıl ülkemizin çeşitli yerlerinde eğitim kurumları yaptırıyor. Bu sene de ilçemizde bunu yaptırmaya karar vermiş. Sağ olsun, var olsun. Hayırlı, uğurlu olsun. Hayırseverimize hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyoruz.’’

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı da temel atma töreni öncesinde Refahiyeliler’e hitaben yaptığı konuşmada Halaç Ailesi’nin eğitime destek çalışmalarından dolayı gurur duyduğunu belirterek şunları söyledi; ‘’Refahiye Meslek Yüksekokulu Halaç Ailesi’nin yedinci hayır hasenat projesi. Aile her yıl ülkemizin bir köşesinde yeni okul projelerini hayata geçiriyor. Fazlı Halaç Ağabeyimiz orada. Yaptıkları bu hayırlardan ve eğitime destek çalışmalarından dolayı sizlerin huzurunda çok değerli ailesine teşekkür ediyorum.’’

 

İnşallah sizlerin huzurunda temelini atacağımız bu okul Türkiye çapındaki hayır hasenat işlerindeki 7. okulumuz olacak. Refahiye Meslek Yüksekokulu konusunda desteklerini esirgemeyen sayın Başbakanımıza tekrar teşekkür ediyorum.

(Av. Özcan Halaç)

 

İstanbul Altın Rafinerisi Yönetim Kurulu Başkanı Av. Özcan Halaç gerçekleştirdiği konuşmasında bu projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek şu ifadelerde bulundu; ‘’Ben aslen Afyon Emirdağlı’yım. Ama biz İstanbul Altın Rafinerisi ve Halaç Ailesi olarak ülkemizin çeşitli yerlerinde eğitime destek olmaya gayret ediyoruz. İnşallah sizlerin huzurunda temelini atacağımız bu okul Türkiye çapındaki hayır hasenat işlerindeki 7. okulumuz olacak. Ben Refahiye Meslek Yüksekokulu konusunda desteklerini esirgemeyen sayın Başbakanımıza tekrar teşekkür ediyorum. Ayrıca bu konuda sevgili arkadaşım, Refahiye Eski Kaymakamı Sayın Yusuf Karaloğlu’na da bilhassa çok teşekkür ediyorum. İnşallah inşaatı en kısa zamanda bitirip siz Refahiyeliler’in hizmetine sunacağız. Hayırlı uğurlu bir yer olsun. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sağ olun, var olun!’’

HALAÇ AİLESİ'NİN DİĞER SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ

Refahiye Meslek Yüksek Okulu Halaç Ailesi’nin 7. Sosyal sorumluluk projesi konumunda. Rize Ömer Halaç İşitme ve Görme Engelliler Okulu, İstanbul Dr. Özkan Halaç Özel Eğitim Uygulama Merkezi, Eskişehir Dr. Safa Halaç Özel Eğitim Anaokulu, Bahçelievler Başak-Özcan Halaç Özel Eğitim Uygulama Merkezi, Emirdağ Ömer Halaç Diyaliz Merkezi, Emirdağ Engelliler rehabilitasyon Merkezi Halaç Ailesi’nin diğer sosyal sorumluluk projeleri arasında yer alıyor.

Fazlı Halaç, Binali Yıldırım ve Hayati Yazıcı

Nevzat Sudaş, Özcan Halaç, Binali Yıldırım, Başak Halaç

Ekran Resmi 2022-10-23 20.29.04.png

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

bottom of page