top of page

STORKS İŞ ORTAKLARI LANSMANDA BİR ARAYA GELDİ


Türkiye’nin ilk pırlantalı mücevher markası Storks, İstanbul WOW Hotel Convention Centre’da düzenlediği lansmanda Türkiye’nin dört bir yanından gelen iş ortaklarını ağırladı. Storks Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Güner yaptığı sunumda, markanın merak edilen stratejilerini iş ortakları ile paylaştı.

Türkiye kuyumculuk ve mücevherat sektörünün pırlantalı mücevher kategorisi ihracat lideri On Mücevherat, zincir mağazacılıkta da büyüme stratejisi çerçevesinde ülkenin ilk mücevher markası Storks’u bünyesine kattı. Markanın İstanbul WOW Hotel Convention Centre’da düzenlediği lansmanda Türkiye’nin dört bir yanından gelen iş ortaklarını ağırlandı. On Mücevherat Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Güner, bu yeni adım sonrasında, ihracata yönelik faaliyetlerinde On Mücevherat markası ile devam edeceklerini belirtirken, zincir mağazacılık alanındaki yapılanmalarını Storks markası ile kurguladıklarını belirtti. Çok sayıda misafirin katıldığı lansmanda markanın gelecek dönem stratejileri iş ortakları ile paylaşıldı.

Türkiye’de herkes mücevher alabilecek

Lansmanda iş ortaklarına seslenen Storks Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Güner markanın yeni dönem stratejileri ile ilgili şunları söyledi; ‘’Markamızın yol haritasını belirlemeden önce araştırma çalışmaları yaptık. Storks 40 yaş üzeri kadınların çok iyi bildiği bir marka. Bu bizim için önemli bir avantaj. Ancak önümüzde gerçekleştireceğimiz reklam ve pazarlama çalışmaları ile genç kesimde de marka bilinirliğimizi geliştreceğiz. Bu konuda adımlar atmaya başladık. Örneğin THY uçaklarında dağıtılan Shop & Miles’in arka kapağında reklam kullanarak hedef kitlemize yönelik tanıtım faaliyetlerimize başladık. Benzer çalışmalar önümüzdeki dönemde devam edecek. İç piyasanın talebine yönelik ürün koleksiyonları hazırlanıyor. Ulaşılabilir lüx anlayışına uygun olarak, herkesin satın alabileceği fiyat aralığındaki mücevher koleksiyonları Storks mağazalarında yer alacak. İddialıyız, Türkiye’de herkes mücevher alabilecek.

Franchising ve Satış Noktası Sistemi ile Büyüyeceğiz

Türkiye’nin dört bir yanından talepler var. Altyapı hazırlıklarımızı tamamlama aşamasındayız. Aceleci olmadan, iş ortaklarımız olarak gördüğümüz müşterilerimizin en yüksek faydayı sağlayacakları bir sistem kuruyoruz. Hedeflediğimiz bölgelerden gelen taleplerle ilgili ön anlaşmalarımızı şimdiden yapmaya başladık.

Kurulumu kolay, hizmet vermesi kolay mağazalar

Bayii bakış açısından "kurulumu kolay, hizmet vermesi kolay"; mücevher müşterisi açısından "içeri girmesi kolay, hizmet alması kolay" mottosu ile hayata geçirilen mağaza konsepti, mücevherleri ön plana çıkaracak şekilde sade bir tasarıma sahip olacak şekilde tasarlandı. Yeni mücevher müşterisi, yeni neslin perakende mücevher mağazasından beklentileri araştırmalar ile tespit edilerek, mağaza konseptine uyarlandı. Mağaza tasarımında, 25-45 yaş grubunun perakendeden en büyük beklentisi "deneyim" yüceltiliyor. Mücevher satışının yanı sıra müşterilerimize mücevher deneyimi yaşatarak, onları hayal ettiklerine kavuşturacak deneyimin hizmetini gerçekleştiriyor, müşterilerimizin mutluluğu için çalışıyoruz.

Storks Mücevher Deneyimi için eğitimlere önem vereceğiz

Storks Mücevher Deneyimini sadece mağaza konsepti ile yaşatmanın mümkün olmadığını biliyoruz ve bu yüzden mücevher danışmanlarımıza değer veriyoruz. Müşterilerimizin yaşayacağı en iyi satın alma deneyimlerinin, en iyi mücevher danışmanlarından geçtiğini biliyor; onların pırlanta ve satış hizmeti alanlarındaki eğitimlerine büyük önem veriyoruz.

HRD Antwerp Mücevher Raporları

Değerli taşlarımızı hem Storks sertifikası ile, hem de tüm tek taş alış verişlerinde sunduğumuz uluslararası HRD Antwerp (Elmas Yüksek Konseyi) mücevher raporları ile kayıt altına alıyoruz, mücevher alış verişinde güveni sağlıyoruz.

Feyyaz Pattabanoğlu / Pattabanoğlu Kuyumculuk - Kastamonu

"Pattabanoğlu Kuyumculuk olarak uzun yıllardır Storks markasını Kastamonu’da temsil ediyoruz. Türkiye’nin en köklü mücevher markalarından biri olan Storks ile birlikte yolculuğumuza devam edeceğiz. Bu akşam yıllardır beklediğimiz bir organizasyonda Türkiye’nin dört bir yanından ve yabancı ülkelerden gelen Storks iş ortakları ile bir araya geldik. Önümüzdeki dönemde hep birlikte, güzel başarılara imza atacağımızı düşünüyorum."

Burhan Bakır / Pırlanta Kuyumculuk - Rize

"Biz uzun süredir Storks ayrıcalığını Rize’de yaşayan ve müşterilerimize yaşatan bir firmayız. Storks marka bilinirliği çok yüksek olan bir marka. Bu markanın ismi ile Türkiye’nin mücevher ihracatı birincisi On Mücevherat bir araya gelince çok başarılı bir sinerjinin yaratılacağını düşünüyorum."

Şükrü Demir / Ankara

"Ankara’da 10 yılı aşkın bir süredir Storks iş ortağı olarak hizmet veriyoruz. Bu süreçte oldukça verimli bir iş birliğimiz oldu. Ancak Storks’un yeniden yapılanma stratejisi ile birlikte hep birlikte daha önemli başarılara imza atacağımızı düşünüyorum."

Serdar Güven / Antakya – Hatay

"Türkiye’nin ilk mücevher markası Storks ile 20 yıllık bir birlikteliğimiz var. Özellikle belirli profil ve yaş grubundaki kadınlara göre oldukça yüksek bir marka bilinirlik oranına sahibiz. Ancak bu toplantıda incelediğim yeni stratejide gördüm ki önümüzdeki dönemde çok daha geniş kütlelere ulaşabileceğiz."

Kenan Kokulu / Ünye – Ordu

"20 yıldır Storks ayrıcalığını Ordu’da yaşıyor ve yaşatıyoruz. Bu köklü markanın yeni bir enerjiye ihtiyacı vardı. Türkiye’nin en büyük mücevher ihracatçısı On Mücevherat bu enerjiye sahipti. Bu yeni oluşum ile birlikte Storks markası ciddi bir yükseliş ivmesi yaşayacaktır."

Süleyman Saray / Capitol AVM – İstanbul

"İstanbul Capitol AVM’de 20 yıldır Storks Ailesi’nin bir üyesi olarak faaliyet gösteriyoruz. Storks’ta böyle bir yeniden yapılanma bekliyorduk. Storks’un On Mücevherat çatısı altındaki yeniden yapılanma hamlesi sektörde çok önemli bir başarı hikayesinin ortaya çıkacağı anlamına geliyor. Atılan bu yeni adımlar sonrasında heyecanlıyız, hep birlikte önemli başarılara imza atacağız."


Ekran Resmi 2022-10-23 20.29.04.png

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

bottom of page