top of page

Sunduğumuz Her Şey Tasarımdan İbaret


Teknik teknolojiyle kolaylaşsa da farklı fikirler her zaman kağıt üzerinde oluşur, diyen Nokta Model Firma Sahibi Burak Özgehan Yalçın, kapalı mum tekniğini yenilikçi bakış açısıyla getirdikleri noktayı ve bu teknikle ürettikleri modellerin avantajlarını Altın Dünyası’na anlattı.

"Biz sürekli yeniyi arıyoruz. Bizden isteneni sunmak değil, istenmeyen, fakat sunulduğu zaman gerçekten sektörde talep yaratan farklı fikirleri üretmeyi çok seviyoruz." diyen Nokta Model Firma Sahibi Burak Özgehan Yalçın, bu bakış açısıyla geliştirdikleri kapalı mum modelleriyle sektöre sadece bir üretim kalıbı değil, inovatif bir ürün kategorisi sunuyor. Yalçın, kapalı mum teknolojisini şöyle anlatıyor:

"Kapalı mum modeli bizim icat ettiğimiz bir şey değil; ancak dünyada kapalı mum modellerini imalatçıya bizim ürettiğimiz haliyle sağlayan tek firma biziz. Temelde, kauçuktan geleneksel yöntemlerle çıkamayan veya iki parça halinde çıkıp sonradan montaj yapmanızı gerektiren modelleri, biz tek parça halinde mum olarak çıkarıyoruz. Geçtiğimiz yıldan itibaren kapalı mum modelleriyle ilgili ciddi bir Ar-Ge yatırımı yaptık. Çok zaman harcadık ve ortaya bu ürün grubu çıktı. Şimdi çok daha hafif ve sürekli aynı gramlarda kapalı mumları sağlayabilir duruma geldik. Yani bu bizim icadımız değil, bu teknolojiyi biz bulmuş değiliz evet, fakat sektöre gerçekten kullanılabilir ürün çıkarabilen bir yenilik sunduk ve istikrarlı servis sağlayabilecek bir noktaya getirdik. Kapalı mumla ilgili birçok model üretmeye başladık 2-3 aydır da sektöre sunmaya başladık."

Yalçın, bu yöntemle çalışmanın getirdiği kolaylıkları pırlantalı bir yüzüğün dökümü üzerinden verdiği örnekle detaylandırıyor:

"Örneğin, pırlanta taşlı bir yüzüğü elektrofizyon yöntemiyle üretebilirsiniz, ancak o zaman taşları mum üzerine takıp, tek parça halinde direkt döküm yapamazsınız. Kuyumcular mümkünse genellikle mum ile çalışmayı severler. Biz de zaten bir ürün geleneksel yöntemlerle yapılabiliyorsa, yani mumla yapılabiliyorsa, onu elektrofizyon yöntemiyle üretmeyi tercih etmeyiz. Kapalı mum modeli ile, yüzüğü, taşları üzerine dizilmiş şekilde tek parça halinde döküm yapabiliyorsunuz. Bu şekilde hem daha ince, daha hafif, tek parça olarak çıkan bir ürün elde ediyorsunuz. Bu ciddi anlamda bir yenilik. Biz bunu başarmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Reçineye göre daha ucuz, daha dökülebilir ve taşlı döküm yapılabiliyor. Tek seferde dökülüyor, tezgah işçiliğini ortadan kaldırıyor, ek yerlerinin ortaya çıkardığı kalitesizliği ortadan kaldırıyor ve artı çok hafif. "

 

“MÜŞTERİLERİMİZE KENDİ PAZARLARINDA REKABET AVANTAJI SAĞLAMAYI HEDEFLİYORUZ”

 

"Bu yöntemi müşterilerinize sunduğunuzda kolaylıkla taklit edilemeyecek bir teknolojiyi ve bir ürün grubunu sunmuş oluyorsunuz. O müşteri bu pazara girdiğinde daha karlı fiyatlara ürününü satabiliyor ve kolaylıkla kopyalanamıyor. Biz bunun peşinden koşuyoruz ve bunun peşinden koşan firmalarla çalışıyoruz. Biz farklılaşabilirsek müşterilerimiz de farklılaşır. Gittikçe artan rekabet koşullarında nasıl bir iki adım öne çıkılabileceğini düşünmek, müşterilerimizi bu rekabetten sıyırmak, onları başka bir noktaya götürmek zorundayız. Onların ürünlerini kolay ve hakkettikleri değerle satılabilir bir noktaya taşımak zorundayız, bizim temelde misyonumuz bu."


Ekran Resmi 2022-10-23 20.29.04.png

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

bottom of page