top of page

14 AYARDA İDDİALIYIZ


14 ayar takı grubunda verdiği kaliteli ve güvenilir hizmet ile adından söz ettiren Gold&Gold, kısa bir süre önce taşındığı Nuruosmaniye’deki yeni yerinde hizmet vermeye devam ediyor. İş geliştirerek krizlerden korunduklarını söyleyen Gold&Gold Firma Sahibi Mustafa Uğur Topaloğlu ile son dönem çalışmaları üzerine konuştuk.

Firmanız kaç yılında kuruldu, kuruluş sürecinizi kısaca anlatır mısınız?

Firmamız 1982’den beri faaliyet göstermekte. Daha çok faaliyet gösterdiğimiz bölgeler Balkan Ülkeleri, Doğu Avrupa ve yerli piyasada varız. Yaklaşık iki buçuk ay önce yeni mağazamıza taşındık. Nuruosmaniye’deki yeni mağazamızda müşterilerimize hizmet vermekteyiz.

Hangi ürün gruplarında çalışıyorsunuz?

Ürün grubu olarak sadece 14 ayar çalışıyoruz. 14 ayar ürün grubunda iddialıyız. İki tane atölyemiz var. Ürettiğimiz mallar tedarikimizin bir kısmını karşılıyor. Tabii satışın hepsine yetişmek mümkün değil.

Mevcut ekonomik koşulları göz önünde bulunduracak olursak kuyumculuk sektörünün durumunu nasıl değerlendirirsiniz? Firmanız adına olumsuz dönemlerden etkilenmemek adına aldığınız önlemler neler?

Genelde Türkiye’de bir kriz havası var. Her ne kadar biz bunu kuyumculuk sektörü olarak yaşamasak da insanların psikolojik olarak bir kriz beklentisi var. Çok şükür bizim sektörümüz bu krizden en az etkileniyor. Biz bu bahanelerin ardına saklanmadan, yerimizi büyüttük, mağazamızı ön caddeye taşıdık daha geniş yerde daha çok istihdam sağlayarak krizin bize uğramamasını sağlamaya çalışıyoruz, mümkün olduğunca etkilenmemeye çalışıyoruz. Bu şekilde de işimizi geliştiriyoruz.

 

“SEKTÖRDE BİRLİK SAĞLANIRSA SESİMİZ DAHA GÜR ÇIKAR”

 

Sektörün yıllardır önde gelen sorunlarından biri olan merdiven altı üretim hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu konuda çözüme ulaşmak adına yapılması gerekenler neler?

Merdiven altı üretime gelince, yanında 15 tane eleman çalıştırıp, sigortasını ödeyen, haklarını veren arkadaşlarımız hakkıyla çalışan atölyelerimiz mağdur oluyor. Bunun önüne geçilmesi lazım. Bu konuda biz ne yapabiliriz? Mutlaka resmi çalışan, sigortalı sayısı fazla olan, merdiven altı olmayan atölyelerimizden ürün alarak, en azından merdiven altı çalışmayan atölyelerimize bir fayda sağlamış olabiliriz. Bu konuda iş biz toptancılara düşüyor. Sesimizi duyuramıyoruz asıl sıkıntı bu. Bir türlü birlik olamıyoruz. Şimdi önümüzde yine seçimler var. Bu seçimlerde inşallah artık öncü olacak abilerimiz tekrar kuyumculukta birliği sağlarlarsa sesimiz daha gür çıkar. İkiye üçe bölünmektense birlik olabilirsek sesimizi daha farklı noktalara duyurabiliriz.


Ekran Resmi 2022-10-23 20.29.04.png

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

bottom of page