top of page

ALROSA’nın Araştırmasına Göre Küresel Mücevher Satışları %5 Arttı


Rus elmas madencisi ALROSA küresel mücevher ve lüks tüketim piyasaları hakkında yaptığı son araştırmanın sonuçlarını paylaştı. Sonuçlar, mücevher satışlarının 2018’in ikinci çeyreğinde geçen yılın bu zamanından yaklaşık %5 daha fazla büyüme oranına ulaştığını gösteriyor. Hindistan dışında tüm ülkelerde satışlarda yükselmeler görüldü. Satışların en çok arttığı yer %17 ile Pasifik Asya olurken bu pozitif sonuç Çin Anakara’sında mücevher taleplerinin çoğalmasıyla birçok yerel satıcının piyasaya girmesinden kaynaklandı. Gözden kaçırılmayacak diğer bir sebepse, Hong Kong ve Makao’daki turist trafiğinin yoğunlaşması.

Kuzey Amerika, Avrupa ve Japonya gibi diğer ana bölgelerde satış artışları %3 ile %5 arasında gidip geldi. Kuzey Amerika ve Japonya'daki mücevher satışlarının artmasının (sırasıyla % 5 ve %3) nedeni olarak yerel nüfusun önemli ölçüde büyümesi gösterildi. Öte yandan, Hindistan'daki kuyumcu satışları düşüş gösterdi, çünkü bazı önde gelen hintli firmalar, itibarlarını yeniden kazanma ve müşterilerin satın aldıkları mücevherlerin gerçek olduğuna dair güvenlerini ve itimatlarını yeniden kazanma çabalarına odaklanıyor. Temmuz 2017'de uygulamaya konulan yeni Mal ve Hizmet Vergisi (MHV), Hindistan'daki satışları da etkiledi. Bu yıl ve bir önceki yıl arasına denk gelen dönemler arasında bir karşılaştırma yaparken bu yeni vergi sisteminin yüksek bir baz etkisi yarattığı farkedildi. ALROSA'nın Stratejik Proje ve Analitik Merkezi'ndeki analitik departmanının Başkanı Dmitry Klimenko, küçük perakendecilerin, küçük perakendecilere fırsat vermeyen büyük perakendecilere rağmen, Hindistan’daki satışların büyük bölümünü gerçekleştirmiş olduklarını belirtti.

 

Bazı ülkelerde insanların mücevher ve diğer lüks ürünlerin satın alınmasına yönelik internet üzerinden çok kanallı satış modelini daha çok tercih ettiğini görüyoruz.

 

Lüks tüketim piyasası genel olarak olumlu gelişmeler yaşıyor. 2018 yılının ikinci çeyreğindeki rakamlar, parasal değer açısından lüks ürünlerin dünya çapındaki satışlarının geçen yılki döneme göre %11 oranında arttığını göstermekte. En yüksek büyüme oranı, lüks tüketimde % 19 (Mücevherde %17) oranında satışlarını artıran Asya Pasifik ülkelerinde (Güney Doğu Asya ve Hindistan dahil) görüldü. Avrupa, Japonya ve Amerika'da (Kuzey Amerika'da mücevher satışları ve Kuzey ve Güney Amerika'daki lüks eşyaların satışı) satışlar da önemli ölçüde iyileşme gösterdi (sırasıyla +%10, +%9 ve +%5).

Ekran Resmi 2022-10-23 20.29.04.png

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

bottom of page