top of page

AMAZON İLE REKABETE HAZIR MISINIZ?


1994’teki kuruluşundan itibaren Amazon, perakendeyi adilleştirmek için tasarlanan bir platformdu. Artık, kişisel bir markaya doğru genişlemesiyle, tarafsız ve belki de en iyi ürün dağıtım partneri olmaktan çıkarak diğer satıcılara doğrudan bir rakip olmaya yöneldi. Bu amaçla adım attığı kategorilerden biri de mücevher.

Amazon’un ticari bir marka için yaptığı başvuru, internet bankacılığı devinin yeni bir mücevher markası çıkarmanın eşiğinde olabileceğini gösteriyor. 19 Eylül'de ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi’ne yapılan başvuruya göre, patent “online parakende satışlı değerli mücevherler, değerli metaller ve bunların kıymetli metaller içindeki alaşımları ve eşyalarını kapsıyor.”

Amazon şu anda yaklaşık 75 çeşitli özel markaya ve aynı zamanda kendi mücevher markasına sahip. "Amazon Koleksiyonu" adı altındaki marka bünyesinde, elmas mücevher, altın takı, gümüş de dahil olmak üzere binlerce mücevher ürününü indirimli fiyatlarla satıyor. Bu yeni başvuru resmi ise, Amazon'un lüks mücevher pazarına gireceği ve geçenlerde 885 milyon dolara halka arz edilen Net-a-Porter ve Farfetch gibi lüks e-ticaret platformları ile rekabete hazırlandığı anlamına geliyor.

Amazon'un özel markaları, son zamanlarda kendi şirket stratejileriyle çelişen yasadışı tekelleşme ve ticari marka ihlalinden haksız rekabete kadar değişen suçlamalarla yüz yüze geldi. Avrupa Birliği'nin rekabet Komisyonu Üyesi Margrethe Vestager ve ABD Senatörü Elizabeth Warren gibi sözcüler Amazon'un bu satışlardan elde ettiği verileri, kendi markalarını piyasaya sürmek için kullanabileceğini ve böylece markaların yerine kendisinin geçebileceği eleştirisinde bulunuyor. 1994’teki başlangıcından itibaren Amazon, perakendeyi adilleştirmek için tasarlanan bir platformdu. Artık, kişisel bir markaya doğru genişlemesiyle, tarafsız ve belki de en iyi ürün dağıtım partneri olmaktan çıkarak diğer satıcılara doğrudan bir rakip olmaya yöneldi. Şu anda Avrupa regulatörleri tarafından başlatılan bir güven yoksunluğu söz konusu.

İnternet devi Amazon’un kurucusu Jeff Bezos 160 milyar dolar serveti ile dünyanın en zengin insanı.

Ekran Resmi 2022-10-23 20.29.04.png

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

bottom of page