top of page

ARPAŞ; İSTANBUL’DAN DÜNYA’YA


Fatih Kemahlı / Arpaş Kuyumculuk

Dünyanın en önemli altın takı üreticilerinden biri olan Türkiye, global mücevher endüstrisine önemli firmalar kazandırdı. Bunlardan biri de alanında dünyanın en büyük üreticileri arasında gösterilen Arpaş. 1982 yılında kurulan firma dünyanın dört bir yanında 79 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. 2014 yılından bu yana Responsible Jewellery Council üyesi olan firmanın gelişim hikayesini CEO Fatih Kemahlı’dan dinledik.

- Arpaş ne zaman kuruldu ve dünyanın en önemli altın üreticilerinden biri konumuna nasıl ulaştı?

1982 yılında İstanbul'da kurulan Arpaş'ın zengin geçmişi Türk ve Dünya kuyumculuk sektörü için ilklerle doludur. Türkiye'de ilk altın takı ihracatını ARPAŞ gerçekleştirmiştir. Altın takı üretiminde fabrikalaşan ilk firmayız. Sektöründe en yüksek teknolojiyi kullanan ve teknolojiye sürekli yatırım yapan ilk markayız. Üretimde mühendisleri istihdam ederek kuyumculuk sektörünün insan kaynakları yapısında köklü değişiklik başlattık. 1993 yılına kadar sadece dünya pazarlarına ihracat misyonuyla hareket eden Arpaş, kazandığı deneyimlerini 1993 yılından bugüne Türk kuyum tüketicisi ile de paylaşmaktadır. Günümüzde Arpaş ürünleri ülkemizde ve 79 ülkede seçkin kuyum mağazalarında yerini almıştır. Arpaş için gelişim, dün durduğu yerin bugün ne kadar geride kaldığı ile ölçülür.

- Arpaş farklı üretim tekniklerini tek çatı altında toplaması, teknolojiyi etkin kullanması ve çevreye duyarlı üretimi ile ön plana çıkan bir firma. Bu konularla ilgili olarak neler paylaşmak istersiniz?

Dünyada kendi çatısı altında Arpaş kadar farklı teknolojiyi bir arada kullanarak mücevher üreten bir başka marka yoktur. 2013 yılı itibari ile İstanbul’daki fabrikasında faaliyetini sürdüren firmamız; gerek yaklaşık 28.000 metrekare kapalı alan üzerine kurulu olan yeni fabrika binası, gerek genişleyen kadrosu, gerekse içinde barındırdığı teknolojik imkanlarıyla Avrupa'da birinci sırada yer almaktadır. Arpaş değerli taş ve madenleri çevreye ve kişiye saygılı bir şekilde mücevher haline getirmeye kendini adamış bir markadır.

- Çevreye duyarlılık ve sürdürülebilirlik Arpaş için ne anlam ifade ediyor?

Kalitesini ve saflık duyarlılığını göz önüne alarak sadece saf altın ve saf gümüşü üretim bandımıza alırız. Kullanılmış ve sonradan saflaştırılmış, hangi kaynaktan geldiğini bilemediğimiz altın ve gümüşü imalatta kesinlikle kullanmayız. Tek bir çatı altında ve kendi imkanlarıyla Avrupa normlarına göre ürettiği ürünlerinde nikel, kadmiyum gibi üretene ve kullanıcıya zararlı ağır metalleri kesinlikle kullanmayız. Tüm Arpaş ürünleri alerji oluşturulabilecek unsurlardan arındırılmıştır. Özgün tasarımlarımız ve evrensel trendlerden yola çıkarak yarattığı 640 bini aşkın modelimiz ile tam ayar saflığının garantisini ve ağır metal içermediğinin teminini bütün müşterilerine vermekteyiz.

- Arpaş Türkiye’de Responsible Jewellery Council üyesi olan il firma. Ne zamandan bu yana RJC üyesisiniz?

2014 yılından beri "RESPONSIBLE JEWELLERY COUNCIL" resmi üyesi olan ilk Türk kuyum üreticisiyiz. “Responsible Jewellery Council” dünyada gelişen “Temiz Altın” kullanımı ile ilgili ABD’de faaliyet gösteren bir kuruluştur. Bu kuruluş mücevher sektöründe bilinen belli başlı üretici, zincir mağaza, rafineri gibi kurumlar tarafından temiz altın olarak tabir edilen, çevreye duyarlı, etik değer ve çalışma koşullarına uygun olarak çıkarılan altının kullanılmasını ve son tüketiciye kadar bu zincirin takip ve sertifikalandırılmasını amaçlamaktadır. Biz, iş sürecinde oluşan tüm atıklarını geri dönüşüm ile değerlendiriyoruz. En az enerjiyi tüketerek minimum atık üretmek ve maksimum değer yaratmak için sürekli yeni yollar üzerinde çalışıyoruz. Gelecek kuşaklara, müşterilerimize ve en önemlisi de kendimize olan saygımızdan dolayı yapılması gerekenin bu olduğuna inanıyoruz.

Ekran Resmi 2022-10-23 20.29.04.png

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

bottom of page