top of page

KUYUMCULUK SEKTÖR KURUMLARININ LİDERLERİ İSTİŞARE TOPLANTISINDA BİR ARAYA GELDİ


İstanbul Jewelry Show öncesi; sektörümüzün önde gelen kurumlarının liderleri, İstanbul Ticaret Odası Kuyumculuk Komitesi tarafından düzenlenen toplantıda buluştular. İstanbul Ticaret Odası’nın Eminönü’nde yer alan ana binasında yapılan istişare toplantısına; Mücevher İhracatçılar Birliği Başkanı Mustafa Kamar, İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık, İstanbul Ticaret Odası Kuyumculuk Komitesi Başkanı Erhan Hoşhanlı ve kurumların yönetim kurullarında yer alan sektör temsilcileri katıldılar.

Sektör temsilcileri, toplantının başında İstanbul Jewelry Show öncesinde, fuar alanın etkin kullanılması, bölümler arasında ziyaretçilerin kolaylıkla geçiş yapabilmesi konularını masaya yatırdılar. Toplantının ilk bölümüne CNR ve Rotaforte firma yöneticileri de katıldılar. Ortaklaşa alınan karar ile fuar bölümleri arasında geçişler özel dış bağlantılarla sağlanacak ve ziyaretçiler herhangi bir sorunla karşılaşmayacaklar.

İTO Kuyumculuk Komite Başkanı Erhan Hoşhanlı; yakın zaman içinde gerçekleştirilmesi planlanan ‘Kuyumculuk Çalıştayı’ ile ilgili sektörün diğer kurumlarına çağrıda bulundu. Kuyumculuk Çalıştayına yüksek katılım olması ve etkin sonuçlar ortaya konması için tüm kurumların bu konuyla ilgili komite kurarak ortak bir çalışma yapması kararlaştırıldı.

İKO Başkanı Mustafa Atayık; sektörün birçok sorununun bulunduğunu, kayıtdışı çalışmadan yazar kasa limitlerine, kredi kartı ile taksitli kuyum alışverişi yasaklanmasından altın esaslı muhasebeye geçişe kadar birçok sorunun çözümü için Ankara ile etkin temaslara geçeceklerini söyledi. Gerekli bakanlıklarla randevuların alınmaya başlandığını ve sorunların çözümü için maksimum gayret göstereceklerini belirten Atayık; sektör kurumlarının tamamen birlik içinde hareket ettiğini, her adımın ortaklaşa atılmasına büyük özen gösterdiklerini ifade etti. Mücevher İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kamar’da toplantıda yaptığı konuşmada şu hususlara değindi:

“Öncelikli hedefimiz kuyum ihracatının arttırılmasıdır. 2023 yılında 12.5 milyar dolarlık ihracat yapma hedefimiz var. Bu hedefi gerçekleştirecek tek sektörün kuyumculuk sektörü olduğunu görüyorum. Dubai’nin Dünya pazarında altın ve mücevherde söz sahibi olmasında tanınan serbestlikler büyük rol oynadı. Türkiye’ye takı, has altın, mücevher gibi değerli madenleri yabancıların rahatlıkla getirmesi ve bunları burada harcaması teşvik edilmelidir. Şu anda ülke çapında ihracat hamlesi varken, bu serbestlikler hepimize büyük artı sağlar. Ayrıca son dönemde ihraç edilen ürünlerin kazancının bankalarda TL’ye çevrilmesi hususu var. Birçok ihracatçı altın ile işçiliğini alıyor. Altın gelirse ne olacak ? Yeni kararname içinde bu durumun yeri nedir ? Bu sorular cevap arıyor. Şu anda hepimiz fuara konsantre olduk. Bu fuarda çok yüksek bir yabancı alıcı kitlesi misafir etmeye hazırlanıyoruz. Biz de Ankara ile çok daha kuvvetli iletişim kurulması gerektiğini görüyoruz. Çözüm bekleyen konuların tek tek Ankara’ya iletilmesi ve çözüm önerilerinin de sunulması büyük önem teşkil ediyor. Etkin bir kuyumculuk çalıştayı için tüm kurumlarımızın komisyonlar oluşturması ve en az bir ay önceden sıkı bir çalışma gerçekleştirmesi gerekiyor. Yoksa bu çalıştayda arzu ettiğimiz sonuçları elde edemeyiz.”

Kahvaltı eşliğinde yapılan sohbet toplantısının ardından sektör temsilcileri söz aldılar ve sorunlarla ilgili düşüncelerini paylaştılar. Ardından mükemmel bir İstanbul görünümü eşliğinde hatıra fotoğraf çekimi yapıldı.

Ekran Resmi 2022-10-23 20.29.04.png

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

bottom of page