top of page

BASELWORLD KAN KAYBETMEYE DEVAM EDİYOR


Swatch Grubu bünyesindeki markaların Baselworld 2019 oturumuna katılmayacaklarını açıklamasını takiben üç dev marka daha fuara dahil olmayacaklarını ilan etti.

Geçtiğimiz ağustos ayında Swatch Grubu, artık ticari fuarların günümüze hitap etmediği düşüncesiyle fuardan çekilme kararı aldıklarını belirtmişlerdi. Aynı doğrultuda, Zürih merkezli Maurice Lacroix da fuarın yeni fikirlerden yoksun olduğunu ve fuarda yer almanın faturasının yüksekliğini sebep olarak göstererek, Baselworld 2019’a katılmayacaklarını duyurdu. Ardı ardına gelen geri çekilmelere karşılık olarak Baselworld, ticari show işlerinde katılımcılar arasında her zaman bir takım değişiklikler olduğunu not ederken, bazı markaların değişik pazarlama yöntemlerini benimseyebileceğini, bazılarının da bilinen temel yöntemlerde devam etmeyi seçebileceğini ve bu yüzden herkesin kararlarına saygı duyduklarını belirtti.

 

Eğer bu yılki fuar beklentileri karşılamazsa, sorunlara çözümler bulunmaz ve yenilikçi fikirler adapte edilmezse bir sonraki yıl daha da fazla markanın fuardan ayağını çekmesi muhtemel gözüküyor.

 

Swatch Grubu’nun ve diğer üç markanın radikal kararlarına rağmen, LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton, Rolex ve Patek Philippe gibi önemli dünya markaları 21-26 Mart’ta gerçekleşecek olan Baselworld’de yerlerini almayı sürdürecekler. 2019 Baselworld, bir sonraki yılın fuarına ışık tutacak ve diğer birçok fuarın da kaderini belirleyecek. Bu yüzden sektörün ve dünyanın gözü önümüzdeki fuarda. Eğer bu yılki fuar beklentileri karşılamazsa, sorunlara çözümler bulunmaz ve yenilikçi fikirler adapte edilmezse bir sonraki yıl daha da fazla markanın fuardan ayağını çekmesi muhtemel gözüküyor.

Ekran Resmi 2022-10-23 20.29.04.png

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

bottom of page