top of page

HOŞHANLI:“2018, ALTININ NE KADAR ÖNEMLİ BİR EMTİA OLDUĞUNUN NET BİR ŞEKİLDE HİSSEDİLDİĞİ BİR YIL OLD


Yeni bir yıla giriş yapmak üzere olduğumuz şu günlerde 2018 yılının muhasebesi yapılıyor. Artıları ve eksileriyle geride kalan 2018 yılını, İTO Kuyumculuk Komite Başkanı Erhan Hoşhanlı’ya yorumlattık. Altın fiyatlarının 2018 yılında rekor üstüne rekor kırmasının genel kuyum alışverişine olumsuz yansıdığını kaydeden Erhan Hoşhanlı, ihracat çalışmalarının hız kesmediğini, altının ne kadar önemli bir yatırım aracı ve değerli bir emtia olduğunun öne çıktığı bir yılın geride bırakılmak üzere olunduğunu ifade etti.

Yeni bir yıla girmek üzere olduğumuz şu günlerde kuyumculuk sektöründeki firmalarımız kendilerine yeni hedefler belirliyorlar. 2018 yılında iç piyasada kuyum alışverişinde önemli kayıplar görüldü. Altın fiyatlarındaki büyük artışlar, tüketicinin takı alımında çok temkinli yaklaşmasına yol açtı. İTO Kuyumculuk Komite Başkanı Erhan Hoşhanlı, 2018 yılında birçok sektörün döviz ve değerli maden artışından olumsuz etkilendiğini, sahip olduğu ürünleri altın olan kuyumcuların sermayelerinin değerinin arttığını, bu durumun şu anki düzen içinde yüksek vergi olarak esnafa yansıyacağını, 2018’de altın esaslı muhasebeye geçmenin öneminin daha da gün yüzüne çıktığını söyledi.

Mevcut piyasa sakinliği nedeniyle büyük üzüntüye girilecek bir durumun olmadığını vurgulayan Hoşhanlı “2018 yılında altın tasarrufunda bulunmanın önemi kavrandı. Zorlu piyasa koşullarında insanımız altınlarını bozdurdu ve nefes aldı.” dedi. 2019 yılı için tedbiri elden bırakmamak gerektiğini belirten ve ticaretin doğasında ani iniş ve çıkışların olduğunu hatırlatan Başkan Hoşhanlı açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bütçemize, öz sermayemize uygun ticaret yapmanın daha sağlıklı olduğunu görüyoruz. Bunu sattığımızı almak, aldığımızı satmak olarak tabir edebiliriz. Böyle bir davranış, bütçemizdeki dengesizliği ortadan kaldırır. Bu bağlamda, her şey çok iyi olacak gibi hazırlanmak psikolojik açıdan da bize güç verecektir. Ayrıca şu anki ekonomik veriler kötü bir gidişi de anons etmiyor. 2018 yılında bozdurulan altınların yeni yılda yerine konulacağı ve ertelenen ihtiyaçların yeni yılda tamamlanacağı düşünülüyor.”

Ekran Resmi 2022-10-23 20.29.04.png

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

bottom of page