top of page

YAZICI GROUP 3. MAĞAZASINI ORHANGAZİ'DE AÇTI


1981 yılından beri altın, döviz ve inşaat alanındaki başarılı çalışmalarıyla dikkat çeken Yazıcı Group, Kapalıçarşı ve Gaziosmanpaşa’dan sonra üçüncü mağazasını Bursa’nın Orhangazi ilçesinde mehteran ekibinin katıldığı görkemli bir törenle hizmete açtı.

Bugüne kadar iç piyasanın yanı sıra yurt dışında da birçok yatırıma imza atan ‘İlhami Yazıcı’ yönetimindeki Yazıcı Group, kuyumculuktaki büyümesine yeni bir halka daha ekledi. Merkezi Kapalıçarşı’da bulunan Group, üçüncü mağazasını Bursa’nın Orhangazi ilçesinde hizmete açtı. Yazıcı Grup bünyesinde faaliyet gösteren Altınyaz Kuyumculuk’un Bursa Orhangazi’de şubesi törenle hizmete açıldı. Mehter takımı eşliğindeki açılışa, iş ve siyaset dünyasının yanı sıra kuyumculuk sektörünün de önde gelen isimleri katıldı. Açılış törenine Orhangazi Kaymakamı Dr.Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, İstanbul Kuyumcular Odası (İKO) Başkanı Mustafa Atayık, İKO Başkan Yardımcısı Burak Yakın, İKO Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Emin Alkan, KUYAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Sait Erdal Metiner, Başkan Yardımcısı Reşat Çalışkan, Bursa Kuyumcular Odası Başkanı İsa Altıkardeş, AK Parti İlçe Başkanı Fahrettin Uludağ, MHP İlçe Başkanı Necati Güneş, Belediye Başkan yardımcıları Şemsi Kılıç ve Necmettin Şahin ve TSO Yönetim Kurulu Başkanı Erol Hatırlı’nın da aralarında yer aldığı birçok isim katıldı. Yazıcı Group Yönetim Kurulu Başkanı İlhami Yazıcı, Altınyaz mağaza açılışına katılanlara tek tek teşekkür etti.

“Öncelikle açılış için çiçek gönderen devlet büyüklerimize, açılışa gelen İKO Başkanımıza, Yönetim Kurulu’ndaki arkadaşlarımıza, KUYAŞ Başkanı, Başkan Yardımcısı’na, İstanbul ve Ankara’dan gelen misafirlerimize teşekkür ediyoruz. Sağ olsunlar, belediye başkanımız, kaymakamımız, ticaret odası başkanımız ve oradaki esnaf arkadaşlarımızla hep beraber güzel bir katılım gösterdiler.”

Mağaza için neden Orhangazi seçildi? Piyasada fiyatların belli bir istikrar kazanmasından sonra işlerde bir iyileşmeyi gözlediklerini belirten Yazıcı, üçüncü mağaza için Orhangazi’yi seçme nedenleriyle ilgili şunları söyledi: “Orhangazi, 100 bin nüfusa sahip. Yaz aylarında bu nüfus, iki katına çıkıyor. İlçe, tarımın yanı sıra bir sanayi merkezidir. Orhangazi’de 5 kuyumcu mağazası faaliyet gösteriyor. İlçe, göç veren değil, göç alan bir bölge… Takıya da daha çok meraklı oldukları için Orhangazi’yi seçtik. Biz, durgunluk zamanı ve Türkiye’de kış zamanı yatırım yapıyoruz. Çünkü, sektör olarak işlerimizin en durgun olduğu zamanın içerisindeyiz. Sonuç itibariyle piyasadaki iyileşmeyi görüyoruz. 2019 yılının ilk aylarıyla birlikte sektör olarak daha hareketlenmiş olacağız.”

Yeni mağaza, 2020 yılında açılacak Yazıcı Group bünyesinde 9 döviz bürosu, Kapalıçarşı (Altınyaz), Gaziosmanpaşa (Altınsaray) ve Bursa Orhangazi (Altınyaz) perakende mağazaları ve 2 inşaat şirketi faaliyet gösteriyor. Group, mağaza açılışlarını fizibilite çalışmaları çerçevesinde özel proje bazlı gerçekleştiriyor. Bu kapsamda, 2019 yılında yeni mağaza açılışı yapılmayacak. Yeni bir şubenin 2020 yılında grup şirketler ailesine katılması bekleniyor.

Lokma dağıtıldı Altınyaz Kuyumculuk’un Orhangazi şubesinin hazırlıkları başladığından bu yana Yazıcı Group, Gazi Orhanbey Camii önünde her hafta lokma dağıtmaya başlamıştı. Yaklaşık bir aydır sürdürülen lokma ikramı, açılışta da devam etti.

Ekran Resmi 2022-10-23 20.29.04.png

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

bottom of page