top of page

TÜRK MÜCEVHER ÜRETİCİLERİ, KATARLI FİRMALARLA BİR ARAYA GELDİ


Ocak ayındaki ihracatını bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 94 oranında artıran Mücevher İhracatçıları Birliği, 2019 yılının ilk büyük alım heyeti etkinliği kapsamında 50’ye yakın Katarlı mücevher firmasını, İstanbul’da Türk mücevher üreticileriyle bir araya getirdi.

Etkinliği değerlendiren Mücevher İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kamar;

“Alım heyetleriyle, fuarlarla veya yurt dışı ziyaretlerle mücevher sektörünün iş hacmini büyütüyor, ülke ekonomisine olan katma değeri artırıyoruz. Yasal düzenlemelerle sektörümüzün önü açılmalı ki böylelikle yepyeni rekorlara imza atalım.” dedi.

Her yıl farklı ülkelerdeki mücevher ihracatçılarını Türkiye’ye davet ederek Türk mücevher sektörünün ihracat hacmine katkı sağlayan Mücevher İhracatçıları Birliği, 2019 yılının ilk, en büyük alım heyeti buluşmasını Katar ile düzenledi.

“Turkish Jewellery Manufacturers Event” (Türk Kuyumculuk Üreticileri Etkinliği) adı altında düzenlenen etkinlik kapsamında 50’ye yakın Katarlı mücevher firması, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin Yenibosna’daki Dış Ticaret Kompleksi’nde 18 – 21 – 22 – 24 ayar altın takı, pırlantalı altın takı, montür ve gümüş takı ürün gruplarında çalışan Türk mücevher üreticileriyle bir araya gelerek ikili görüşmelere başladı. Etkinlik, 7 Şubat tarihine kadar devam edecek.

Mustafa Kamar: “Katar’la Olan Mücevher İhracatını Artırmayı Hedefliyoruz”

Mücevher İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kamar yaptığı değerlendirmede, Körfez Ülkeleri arasındaki konumu itibarıyla Katar’ı önemsediklerini ancak Türkiye ile Katar arasındaki mücevher ihracatının artırılması gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

“Mücevher İhracatçıları Birliği olarak 2018 yılında Yakın ve Orta Asya Ülkeleri olarak adlandırdığımız Körfez Ülkeleri’ne 1 milyar dolar civarında mücevher ihracatı gerçekleştirdik. Bu ülkeler arasında yer alan Katar’la 2017 yılında 8,2 milyon dolar ve 2018 yılında da 37,3 milyon dolar mücevher ihracatına sahibiz. Üyelerimizin iş hacmini genişleterek bu oranı artırmak adına Katarlı mücevher firmalarının katılımıyla birliğimizin en büyük alım heyeti buluşmasını düzenledik. Buluşma çerçevesinde üç gün boyunca gerçekleşecek ikili buluşmalar sayesinde geleceğe yönelik olumlu adımlar atılmasını ve bu adımların ülke ekonomimize ihracat olarak yansımasını arzuluyoruz. Yalnızca Katar’a değil, tüm dünya ülkelerine olan ihracatımızı artırabilmek amacıyla alım heyetleri düzenliyor, hedef pazarlara ziyaretlerde bulunuyor ve daha çok müşteriye ulaşabilmek amacıyla fuarlarda yer alıyoruz. Bu süreçte ihracat hacmimizin daha da artması için yasal düzenlemelere ihtiyaç duyuyoruz. Bu düzenlemelerin yapılmasıyla sektörün önü açılacak, Ocak ayındaki yüzde 94’lük büyüme gibi diğer aylarda da rekorlara imza atılacağına inanıyoruz.”

​Katar, Türkiye piyasasına girmeye hevesli

Türkiye-Katar mücevher sektörü buluşması etkinliğinin ilk gününde Katarlı mücevher firması sahiplerinin görüşlerini aldık. Türkiye'yi tercih etme sebepleri olarak birçok neden gösteriyorlar. En başında Türkleri çok sevdiklerini, Türkiye'ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı büyük bir sempati beslediklerini söylediler. Suudi Arabistan ve Dubai ile iş ilişkileri eskisi gibi olmadığından yeni bir komşu piyasa arayışındalar. Türkiye başta olmak üzere Hong Kong, Pakistan, Umman ve Kuveyt piyasalarına girmek istediklerinden söz ettiler. Türkiye'nin Katar'da iyi bir irtibaya sahip olması ve buradaki koleksiyonları başarılı bulmalarıyla Türkiye ile Katar arasında yeni iş birliklerinin doğacağından eminler.

Ekran Resmi 2022-10-23 20.29.04.png

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

bottom of page