top of page

MÜCEVHER İHRACATÇILARI HONG KONG’A ÇIKARMA YAPTI


Mücevher İhracatçıları Birliği, 69 üyesiyle Uluslararası Hong Kong Mücevher Fuarı’na katıldı. Fuarda yaklaşık bin metrekare alana kurulan Türk Pavilyonu, büyük ilgi gördü. Hong Kong’daki fuara 10’uncu kez Milli Katılım gerçekleştirdiklerini dile getiren Mücevher İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kamar, Türk mücevhercilerine gösterilen ilgiden memnun olduklarını belirterek ihracatın artması için altınla ticaretin serbest bırakılması gerektiğini hatırlattı.

Mücevher İhracatçıları Birliği, bu yıl 28 Şubat – 4 Mart tarihleri arasında Hong Kong’da düzenlenen uluslararası mücevher fuarı 69 üyesiyle birlikte katıldı. 10’uncu kez Milli Katılım organizasyonu düzenlenen fuarda yaklaşık bin metrekare alana sahip Türk Pavilyonu, büyük ilgi görürken mücevher ihracatının artışına etki edecek başarılı görüşmelere imza atıldı.

Mustafa Kamar: “Yeni İhracat Rotalarına Açılırken Altınla Ticaret Serbest Kalmalı”

Uluslararası Hong Kong Mücevher Fuarı’nı değerlendiren Mücevher İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kamar, şunları dile getirdi:

“Geçen sene 4,5 milyar dolar ihracata imza atan bir birlik olarak bu yıl için hedeflediğimiz 6 milyar dolar ihracat hedefini gerçekleştirebilmek amacıyla arı gibi çalışmaya devam ediyoruz. Bugün için Hindistan, Çin veya İtalya gibi dünya çapında büyük bir üretici haline gelen ülkemiz, kaliteli işçilik ve üretim kapasitesi ile yurt dışında büyük ilgi görüyor. Hong Kong’da gördüğümüz ilgi, gelecek hedeflerimiz adına bizleri umutlandırıyor. Bir sonraki adım, dünyanın 4’üncü büyük mücevher fuarı olan İstanbul Uluslararası Mücevher Fuarı’nda tüm potansiyelimizi sergilemek ve yepyeni ihracat rotalarına açılmak olacak. Bu rotalara açılırken yasal açıdan gerekli düzenlemeler yapılıp altınla ticaret serbest bırakılırsa ihracatımız kat kat artacaktır.”

Ekran Resmi 2022-10-23 20.29.04.png

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

bottom of page