top of page

ATASAY KAMER: “İHRACATTA YAKALADIĞIMIZ İVMEYİ, BU GELİŞMEYLE İÇ PAZARDA DA YAKALAYACAĞIZ”


Ziynet, takı ve mücevher alışverişlerine 2018 yılının ağustos ayında getirilen taksit yasağının kaldırılması, sektörü heyecanlandırdı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben’in “Kuyumculuk sektörünü canlandırmak adına işçilik gerektiren ziynet, takı ve mücevherat ürünlerinde kredi kartına 4 taksit imkanı getirecek düzenleme yapacağız” açıklaması, sektör açısından olumlu etki yarattı.

Atasay CEO’su Atasay Kamer, konuya ilişkin, taksitli alışverişin sektörü hareketlendireceğine dair açıklamasında “Son 15 yıldır gerek yurt içinde gerekse yurt dışı pazarlarında başarılı bir şekilde büyüyen Türk mücevher ve kuyum sektöründe, bir süredir çeşitli sebeplerden dolayı kaldırılan 4 taksit uygulamasının tekrar hayata geçirilmiş olmasından dolayı büyük memnuniyet duyuyoruz” dedi.

Kamer sözlerine şöyle devam etti: "Her yıl 500 bin çiftin evlendiği ve tek seferde ödeme yapabilecek güce sahip olmayan tüketicilerimiz için, bu uygulamanın bir nebze de olsa kolaylık sağlayacağını düşünüyorum. 35 bin perakendeciyi barındıran sektörümüz için faydalı bir gelişme oldu. Sektörümüz 2019 yılı başından itibaren ihracatta yakaladığı ivmeyi, iç pazarda da bu kararla birlikte yakalamasını diliyorum. Bu karar için ilk günden beri desteğini hep yanımızda hissettiren BDDK Başkanımız Sayın Mehmet Ali Akben’e ve Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak’a teşekkürü borç biliriz."

Ekran Resmi 2022-10-23 20.29.04.png

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

bottom of page