top of page

MAĞAZA MÜZİĞİ MÜŞTERİYİ TUTUYOR


Ürün ve hizmet kalitesinden mağaza teşhirine kadar her alanda ciddi bir rekabetin bulunduğu perakende sektöründe mağazalar müşterilerini daha fazla tutabilmek amacıyla farklı enstrümanlar kullanıyorlar. Müşterilerini mağazasında daha uzun süre tutabilmek, deneyimlerini artırmak ve satın alma dürtüsünü harekete geçirmek isteyen firmalar artık mağaza müziklerini daha dikkatli seçiyorlar.

Mağaza müzikleri hazırlayan Fonda Müzik firması’nın müzik direktörü Tamer Kıvanç, müzik seçiminin müşteriler üzerindeki etkisi ve mağaza deneyimleri ile ilgili şunları söyledi:

“Günümüzde birçok marka, mağazalarında çalan müziğin tüketici davranışları üzerindeki etkisinin gayet farkındalar, Mağazalarında çalan müzik kalitesinin de aslında firmanın kurumsal kimliğinin bir parçası olduğunu bildikleri için bu konuya özen göstermeye başladılar. Fonda müzik olarak yeni çalışacağımız bir markaya mağaza müziklerinin hazırlanması sürecinde ilk olarak markanın müşteri kitlesini en iyi şekilde analiz etmeye çalışıyoruz; Mağazaya giren müşterilerin yaş aralığı, cinsiyetleri, eğitim seviyeleri gibi bilgilerin yanı sıra mağazanın yoğun olduğu saatler ve kampanya zamanları gibi değişkenler müzik seçimi sürecinde bize yol gösteriyor. Yapılan araştırmalar mağazada çalan müziği beğenen kişilerin, söz konusu mağazada %60 oranında daha fazla zaman geçirdiğini gösteriyor, bizim amacımız da müşteri analizini doğru yaparak tüketicinin mağazada daha uzun süre zaman geçirmesini sağlamak ve satış verimliliğini artırmak. Çalan müziğin müşterinin ruh haline uygun olması da önemli, kuyumcu mağazalarına yaptığımız müziklerde aşk temalı şarkılar seçmeye özen gösteriyoruz.

Ayrıca müşteri beklentileri doğrultusunda Jingle ve mağaza içi anonsları da hazırlayarak tüketicileri doğru şekilde bilgilendirmeye ve yönlendirmeye gayret ediyoruz.”

Müzik yayını konusunda mağaza sayısına göre farklı teknolojiler kullandıklarını söyleyen Tamer Kıvanç, çok sayıda mağazaya sahip markalara kurumsal radyo yayınları yapabiliyorken daha küçük ölçekli, sınırlı sayıda mağazaya sahip markalar için ise butik çalışmalar yapabildiklerini de belirtti. 1 Milyon’a yakın geniş müzik arşivi ile Mağaza, Otel, Restaurant, Cafe gibi farklı müşteri segmentlerine yönelik müzikler hazırlayan Fonda Müzik firmasına bu güzel sohbet için teşekkür eder, başarılar dileriz.

Ekran Resmi 2022-10-23 20.29.04.png

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

bottom of page