top of page

ÇAĞLAR: "İSTİKRARLA DESTEKLENMEYEN BAŞARI, ODA PARFÜMÜ GİBİDİR...HEMEN UÇAR GİDER"


Ülkemizin önde gelen montür üreticilerinden biri olan Somoro Kuyumculuk başarılı bir İstanbul Jewelry Show’u geride bıraktı. Somoro’un hem yeni hem de klasikleşen modelleri özellikle yabancı ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü. Somoro Kuyumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Çağlar; sektör içindeki birçok firmanın düşük fiyatlar eşliğinde ürün satmak ve günü kurtarmak için ilk siparişlerde yüksek kaliteyi, sonrasında ise hayal kırıklığını alıcılara sunduğunu ifade etti.

Hedefleri doğrultusunda yıllardır çalışmalarına büyük bir titizlikle devam eden Somoro; ülke kuyumculuğumuzun montür takı grubunda Dünya çapında öne çıkmasında önemli bir paya sahip. İJS’nin kıdemli katılımcısı olan Somoro; yenilenen standıyla yine başarılı bir fuar dönemi geçirdi. Fuar boyunca özellikle yabancı alıcıları misafir eden marka; birçok yeni alıcı ile tanışma fırsatı da elde etti.

Somoro Kuyumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Çağlar; ihracat alanında Türk firmalarının fiyat konusunda birbirleriyle sert bir rekabete girdiğini, maliyetine satış yapmayı bile göze alan üreticilerin, uzun vadede hem kendilerine hem de sektöre çok büyük zarar verdiğini söyledi.

Yapılan dış ticarette, ilk ürünlerle sonraki siparişlerin arasında ciddi kalite farkıyla karşılaşıldığını, alıcıların kendilerine söylediğini ve Türk üreticilere karşı bir ön yargının oluştuğunu kaydeden Ömer Çağlar; “Satılması mümkün olmayan fiyatlar eşliğinde ürünlerin alıcılara verildiğini görüyoruz. Üretimden tasarıma kadar ürünün ortaya çıkışının her aşamasında büyük bir emek harcıyoruz. Niye bu kadar emeğimizi heba edelim ki ? Birileri çıkıyor ve günü kurtarmak için maliyetine satış gerçekleştiriyor. Tabi ki bu kişilere ikinci ve üçüncü sipariş geçildiğinde ürünün ilk kalitesinin olmadığı görülüyor. Bu durum; bizim gibi titiz çalışan firmaları da olumsuz etkiliyor. Çünkü Türk üreticilerle ilgili olumsuz algılar oluşuyor” diye konuştu.

Fuarın son yıllarda tamamen bölgesel bir kimlik içinde, ziyaretçi ve alıcı profilinde ciddi daralma yaşadığını sözlerine ekleyen Çağlar; Avrupa ve Amerika’dan alıcının artık İJS’ye gelmediğini, son fuarda Rusya ve Türki Cumhuriyetlerden de alıcıların bulunmadığını dile getirdi.

Ekran Resmi 2022-10-23 20.29.04.png

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

bottom of page