top of page

“ANTAKYA’NIN MYRASI” ATASAY’DA!


Anadolu topraklarının tarihi ve kültürel değerlerini Myras Koleksiyonlarındaki tasarımlarıyla yorumlayan Atasay’ın beklenen yeni koleksiyonu Mayıs ayında mücevher severlerle buluşuyor. "Mozaikler Şehri Antakya" Koleksiyonu’nda, Antakya Mozaik Müzesi’ndeki eşsiz eserler ve yörenin tarihi kültürü, Atasay’ın artizan dokunuşlarıyla mücevher formunda sonsuzlaşıyor.

“Mozaikler Şehri Antakya” koleksiyonu Atasay’ın ödüllü tasarımcılarının Arkeolog Editör Nezih Başgelen ile şehrin tarihini derinlemesine incelemesi ve Moda Konsept danışmanı Özlem Süer’in dünya modası, grafik ve renk bilgileri ile birlikte uzun süre çalışması sonucu hayata geçti.

Geleneksel Antakya evlerinin kapı kulplarına işlenen ve yaşamın sonsuzluğu anlamına gelen hayat ağacı figürleri, Anadolu’da hüznü sembolize eden ters lale motifleri, Antakya’nın kent simgesi zambak çiçeği ve kem göz mozaiği, Atasay’ın Myras ‘’Mozaikler Şehri Antakya’’ Koleksiyonu’nda buluşarak hem hikayesi hem de tasarımlarıyla dünya kadınlarına kültürel modayı sunuyor.

Kemgöz Mozaiğinden İlham Alan Kaicy Kolyesi “Ne düşünüyorsanız Size de” Diyor!

Türkiye’nin birinci dünyanın ise ikinci büyük Mozaik Müzesi olan Antakya Mozaik Müzesi’nde sergilenen MS 3. Yüzyılda yapılmış olan Kemgöz mozaiğinden esinlenilen Kaicy kolyesinin felsefi boyutu dikkat çekici.

Kötülüğü uzak tutma amacıyla hazırlanan mozaikte, mızrakla delinmiş ve etrafı hayvanlarla sarılmış bir göz resmedilmiş. Mozaikte Antik Çağda olduğu gibi bugün dahi yaygın olan ‘’nazar’’ konusu işleniyor. Mozaikte kemgöz, birçok hayvan figürü tarafından saldırıya uğramaktadır.

Günümüzün mücevher stillerinde öne çıkan madalyon formunun zincirli kolyeyle buluştuğu tasarıma ait madalyonun içinde mozaik dokulu bir göz yer alıyor. Gözün etrafı aynı mozaiğin çerçevesindeki gibi dalga formlarıyla çevrili. Kolyenin zincirinde ise mozaiğin üzerinde de görülen Yunanca’da ‘’Size de’’ anlamına gelen Kaicy yazısı bulunuyor.

Özellikle antik çağda bu tarz mozaikler, kişilerin diğer insanlar etkileşimde oldukları toplu kullanım alanlarında koruma amaçlı olarak kullanılıyormuş.

Atasay’ın "Kaicy" kolyesi günün her saati takılabilecek ve kişiye bakanlara, baktıkları duygu ve enerjiyi geri gönderen tılsımlı bir mücevher olmanın yanı sıra bir Yaşayan Anadolu takısı olarak ta mücevher severlerin koleksiyonlarına girecek zamansız bir parça olmaya aday.

Ekran Resmi 2022-10-23 20.29.04.png

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

bottom of page