top of page

HİNDİSTAN'DA ALTIN İTHALAT VERGİSİ YÜKSELTİLİYOR, SEKTÖR TEDİRGİN


Hindistan, değerli maden, altın ve gümüş alanında ithalat vergisini %12,5'e yükseltmeyi planlıyor.

Hindistan Finans Bakanı Nirmala Sitharaman, 5 Temmuz tarihinde 2019 Yıllık Bütçe planlamasını parlamentoya sunarak hükümetin "değerli maden, altın ve gümüş" alanında ithalat vergisini %10'dan %12.5'e çıkaracağını açıkladı. Gem Konnect, çeşitli değerli taş ve mücevher kurumlarının bu kararı hayal kırıklığı olarak nitelediğini aktardı.

GJEPC Başkanı Pramod Agarwal: "Kuyum sektörü, azalan ihracat ve işten çıkarmaların beraberinde çok çetin zamanlardan geçerek herkesin devletten motivasyon amaçlı pozitif haberler duymayı umduğunu" söyledi ve "İşlenmiş pırlanta ve değerli taş grubunun ithalat vergisinde artma ve ihracat vergisinde bir azalma olmadığı bir senaryoda yabancı turistler Hindistan'dan mücevher almayı kesecekleri için bu komşu ülkelerdeki sektörü canlandıracak ve daha büyük taşların işlenmesi işi de Çin ve Vietnam gibi rakip ülkelere kayacaktır." diye ekledi.

Yerli Mücevher Birliği (GJC) ise, bu vergi artışının değerli taş ve mücevher sektörünün üretiminde rol alan 5.5 milyon nitelikli iş gücünü negatif etkileyeceğini söyledi.

Ekran Resmi 2022-10-23 20.29.04.png

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

bottom of page