top of page

AISHA BAKER’IN HARİKALAR DİYARI


Tasarımlarında çocukluğumuzun fantastik temalarını ele alan Aisha Baker, yarattığı kendi harikalar diyarında klasik dünya masallarını 21. yüzyıla yeniden uyarlıyor.

Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde peri masallarının gerçek olduğuna inanırdık. Dolaplar sihirli bahçelere, büyülü ormanlara, şatafatlı şatolara açılan kapılardı. Hayal gücümüzün sınırsızlığı ile birbirinden mest edici yerlere keşif yolculuğuna çıkardık. Zaman geçti, pamuktan masal bulutları dağıldı ve gerçeklik gün yüzüne çıktı.

Aisha Baker, sönmeye yüz tutmuş hayal gücümüzü körükleyerek bizi fantastik çocukluk düşlerimize geri döndürüyor. Her parça, başka bir harikalar diyarından fırlamışçasına stilize edilmiş. Bu diyarlara ait tasarımlar klasik peri masallarımızın modern zaman yorumlarını temsil ediliyor.

 

“Hikayeleri nesillere aktarmak evrensel bir gelenek. Bu hikayeler dil bariyerlerini de aşıyor ve dünyanın farklı yerlerinden tüm insanlar tarafından bilindik hale geliyor. Biz de koleksiyonlarımızı aynı evrensel çizgiyi yansıtacak şekilde oluşturuyoruz.”

 

Mirror Mirror koleksiyonunun son serisi Masterpieces adı altında üç kısım olarak 2019’da farklı tarihlerde beğeniye sunulacak. Sadece gerçek koleksiyonerlerin kalbini çelebilecek sınırlı sayıdaki bu yüksek mücevher seçkisi tıpkı masallar gibi nesillerden nesillere aktarılma değeri taşıyor. Tasarımların hepsi Aisha Baker’in DNA’sı da denebilecek birkaç temel prensip üzerine kurulu: geniş renk skalası, karmaşık bir yapı ve üç boyutlu dizayn.

Dubai merkezli Aisha Baker, Asya’nın ünlü tasarımcısı Hoonik Chang ve Aisha Baker’ın beraberliğinde 2017 yılında kuruldu. Aisha Baker yüksek mücevher sanatı uzmanı, Güney Kore’li Chang ise prestiji yüksek Central Saint Martins Sanat Okulu mezunu bir mücevher tasarımcısı.

Hoonik Chang’in hayal gücü Aisha’nın üstün mücevher zevki ve anlayışına da uygun olarak harika tasarım fikirlerini ortaya koyuyor. Hem estetik hem kullanış anlamında mükemmel dengeyi sağlamayı başaran sanat eseri yankılı tasarımları, kişisel bir hazineye dönüşerek yaşamın sihirle dolu olduğunun vücudumuzdaki sembolik hatırlatıcıları gibiler.

Ekran Resmi 2022-10-23 20.29.04.png

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

bottom of page