top of page

2022 SO CHIC… YILI OLACAK



70 yılı aşkın bir süredir mücevherat sektöründe faaliyet gösteren So Chic… 20 yıldan uzun bir süredir perakendecilik alanında da faaliyet gösteriyor. Aldığı stratejik kararlarla pandemi döneminde de mağaza açmaya devam ettiklerini belirten So Chic Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sezgin, markanın 2022 stratejisinin, So Chic… mağazası açmak isteyen yatırımcılar için de önemli fırsatlar sunduğunun altını çizdi.


So Chic’in marka yolculuğunu kısaca sizden dinleyebilir miyiz?

So CHIC… markası 70 yılı aşkın bir süredir mücevherat sektöründe faaliyet gösteren Sezgin Group çatısı altında kurulmuştur. 20 yılı aşkın bir süredir de perakende sektöründe hızla büyümektedir. Markamız her sezon yüzlerce modelden oluşan özel koleksiyonlarını müşterisiyle buluşturmakta ve geniş ürün yelpazesiyle büyük beğeni toplamaktadır. So CHIC… markası kısa sürede yurtiçinde kendini sektöre kanıtlayarak yurtdışına açılmıştır.


So CHIC… markasının gözalıcı yeni bir koleksiyonu var; YENİ ALTIN SERİSİ… Bu koleksiyonu sizden de dinleyebilir miyiz?

So CHIC…’ın tasarım başarısı yıllar içinde kendini katlayarak devam etti. Özellikle müşterilerimizden gelen geri dönüş ve taleplerle gümüş tasarımındaki başarımızı altına da taşımaya karar verdik. Kısacası bu koleksiyonun mimarı müşterilerimiz oldu. Onlardan gelen geri dönüşlerle bu kararı almak zorunda kaldık diyebilirim. Yeni altın koleksiyonumuzun çıkış zamanı da manidar oldu… Pandemi döneminde bir yenilik yapma ihtiyacı duyduk, hem koleksiyonumuzu genişletmek hem de yeni tasarımları müşterimize sunmak istedik. So CHIC… Yeni Altın Serisi böylelikle koleksiyonumuzun içine eklenmiş oldu…


Koleksiyona ait detayları öğrenebilir miyiz?

Bu alışılmışın dışında bir koleksiyon oldu diyebiliriz. So CHIC… tasarımını yakından takip eden müşterilerimiz için değerli taşlar başta olmak üzere sadece So CHIC…’e ait PREMIUM CREATED ismini verdiğimiz özel bir taşla altını birleştirdik ve çok değerli 4 farklı koleksiyon oluşturduk. Bu koleksiyon isimlerini hatırlatmak gerekirse; Değerli Taş Altın Serisi, Pırlanta Taşlı Altın Seri, Minimal Altın Serisi ve Premium Created Taşlı Altın Seri…


So CHIC…’e ait Premium Created Taşlı Altın Serisi iddialı görünüyor, yakından tanıyabilir miyiz?

Artık herkes değerini kaybetmeden; ister yatırım amaçlı isterse ekonomik bir bütçeyle evlilik teklifi yapabilmek için So CHIC… taşlı Premium Created yüzüğüne sahip olabilir. Dünyanın dinamiği değişiyor artık… İnsanlar hem güzel görünmek hem modayı takip etmek hem de ekonomik tercihler yapmak istiyor. Biz bunların daha fazlasını bir arada sunuyor hem de doğaya sahip çıkıyoruz… Tüm bu güzelliklerin biraraya toplandığı bir koleksiyon oldu Premium Created Taşlı Altın Seri… Koleksiyondaki tasarım detayları ise zaten So CHIC…’in ustalığı… Artık devir herkesin hem ışıltılı, hem ekonomik, hem yatırım amaçlı hem de doğaya sahip çıkabildiği tasarım odaklı ürünlerin devri…


Mevcut durumda kaç mağazanız var? Yapılanmayı planladığınız hedef bölgeler nerelerdir?

Şu an So CHIC… markası olarak 66 adet mağazamız aktif bir şekilde hizmet vermektedir. Ekim ayında açılması planlanan 3 yeni mağazamızla birlikte 2021 sonuna kadar mağaza sayımızı daha da arttırmayı hedefliyoruz. Pandemi döneminde tüm dünyanın yaşadığı kriz rüzgarını nasıl tersine çeviririz diye plan yaptık ve mağaza sayımızı hızla arttırdık… Hedef kitle lokasyonlarımız hakkında gerekli tecrübeye sahip olduğumuz için hareketimiz hızlı ve başarı oldu. Ayrıca 2021 yılında profesyonel bir araştırma firmasıyla detaylı çalışma yaptık… Bu araştırmanın sonuçlarına göre de seçtiğimiz lokasyonlar ve mevcut çalışmalarımızın doğruluğunu bir kez daha sınamış olduk. Bu başarının da uzun yıllardır sektörde aktif bir şekilde yer almamız nedeniyle geldiğini biliyoruz.


Sisteme dahil olan firmaların faydalandığı avantajlar başka bir deyişle sisteminizin iş ortaklarınızın başarısını destekleyen özellikleri nelerdir?

Sezgin Group olarak sektörde 70 yıllık bir geçmişe sahibiz. 70 yıllık tecrübe ve deneyim zamanla sizi hemen her alanda profesyonel hale getiriyor. Bu nedenle müşterilerimizin karşılaşacağı ekonomik kazanımlar kadar dünyanın ya da ülkemizin yaşayabileceği kriz süreçlerine de hakimiz ve hızlı karar alabiliyoruz. Buna örnek vermek gerekirse, pandemi döneminde yaşanabilecek krizi öngörerek koleksiyonlarımızın arasına altın ürünleri ekledik ve iş ortaklarımızın yaşama ihtimali olan krizi başlamadan bitirmiş olduk. Bu öngörüye sahip olabilmek için 70 yıllık bir tecrübenin tekrar altını çiziyorum. Tecrübe sahip olduğumuz önemli avantajlardan biriydi. Bizimle çalışacak iş ortaklarımıza sunacağımız bir diğer önemli avantajımız da üretimimizin kendi çatımızın altında gerçekleşmesi. Bizim sektörümüzde üretim sürecinin tamamını bünyenizde barındırmak tasarım alanında sizi eşsiz yaptığı gibi üretim maliyetlerini de iş ortaklarımız açısından kolaylaştırmaktadır. Diğer bir taraftan pandemi süreci çok yeni olduğu için örnek vermek istiyorum, üretim alanına sahip olmak tedarik sürecinin aksamadan devam etmesini sağlayan önemli bir avantajdır. Sektörden bağımsız birçok firma maalesef tedarik sorununu hala çözememiştir.


Uzun süredir marka yatırımı yapan firmalarından birisi olarak, markalı takıların önümüzdeki dönemdeki talebi ile ilgili neler söylemek istersiniz?

So CHIC… markası kurulduğu günden bu yana kendi özgün tasarımlarıyla kullanıcısına ulaşmaktadır. Birçok değerli müşterimizin mağazalarımıza geldiklerinde kullandıkları “benim So CHIC… kolyem” cümlesi bizi heyecanlandırmakta ve bu konuda önümüzü açmaktadır. O nedenle müşterilerimizin kendilerinden birer parça olarak gördüğü tasarım ve ürünleri üretmeye devam edeceğiz. Yine bu yıl yaptığımız detaylı araştırmanın sonuçlarında da ne kadar doğru yolda olduğumuzu gördük. Yine bu araştırma sonuçlarında da bizi heyecanlandıran ve yeni fikirler edindik. Bunları en kısa sürede hayata geçireceğiz ve kendini büyüten, müşterisinin ne istediğini, neyi tercih ettiğini bilen bir marka olarak yeni yıla hazırlanıyoruz. Kısacası 2022 So CHIC… yılı olacak diyorum.


İş ortağı seçiminde göz önünde bulundurduğunuz kriterler nelerdir?

İş ortaklarımızın her şeyden önemlisi bizim marka temsilcilerimiz olduğunu biliyor ve tüm birlikteliklerimizi bu gerçekle yürütüyoruz. Onların başarılı olması So CHIC… markasının başarılı olması demek. Tüm bu gerçekle markamızı temsil edebilecek, bizlerle birlikte hızla büyüyebilecek firmalarla aynı çatı altına girmeyi tercih ediyoruz. Bu sektörde büyümek ve markamızla bütünleşmek isteyen firmalarla çalışmaya açığız.






Ekran Resmi 2022-10-23 20.29.04.png

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

bottom of page