top of page

ALTINŞEHİR’DE GEMOLOJİ LABORATUVARI FAALİYETE BAŞLADI



Avrupa Birliği tarafından desteklenen Kahramanmaraş Altın ve Mücevherat projesi, uzun ve titiz uğraşlar sonrasında hayata geçti. Yaklaşık 2,5 yıllık bir çalışmanın eseri olan Uluslararası Gemoloji Laboratuvarı, Ayar Evi ve Sütçü İmam Üniversitesi 3D Printer Modelleme merkezi hizmete girdi. 3 milyon 600 bin Euro’luk hibe desteği ile hayata geçen Altın ve Mücevher projesi; bugüne kadar Doğu Akdeniz Bölgesine yönelik en büyük Avrupa Birliği destekli proje olarak dikkat çekiyor.


Kahramanmaraş Kuyumcular Odası görevini 16 yıldır başarıyla icra eden, bu süreç içinde birçok projeye imza atan, Altınşehir Kuyum Üretim Kompleksi’ni 4 yıllık kısa bir zaman içinde gerçeğe dönüşmesinde büyük emek harcayan Başkan Mustafa Hacı Öz; Dünya çapında bir gemoloji laboratuvarı ve ayar evi Kahramanmaraş kuyumculuğuna kazandırdı.


Kahramanmaraşlı Kuyumcuların yurtdışına açılımlarında destek sağlamak ve yakın zamanda mücevher alanındaki gerçekleşecek yatırımların alt yapısını sağlamlaştırmak adına Altın ve Mücevherat Projesini hayata geçirmeye karar verdiklerini kaydeden Bşk. Mustafa Öz; “Bu proje için 2 yıldan fazla bir süre, ekip çalışmasıyla mesai harcadık ve kararlılıkla çalıştık. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı bu projede bizimle birlikte hareket ettiler. Gemoloji ve değerli taş alanında ciddi eğitimlerin ardından sertifikasını alan uzman arkadaşlarımız laboratuvarımızda görev alacaklar. En son teknolojiye sahip, ayar evimiz ve laboratuvarımız uluslararası akreditasyona sahip belgeler eşliğinde çalışacak ve kuyumcu dostlarımız, buradan aldıkları belge ile Dünyanın her yerinde kolaylıkla ticaret yapabilecekler” diye konuştu.


Sütçü İmam Üniversitesi’nde hizmet vermeye başlayan 3D modelleme merkezinin ilk 3 boyutlu takı tasarımlarını sektörün önde gelen firmalarıyla paylaşmaya başladığını hatırlatan Başkan Öz; sözlerini şöyle sürdürdü:


“Kahramanmaraşlı kuyumcu dostlarımız; Dünya genelinde hızla artan fusion tekniği ile üretime uzak kalmayacaklar. Ciddi yatırım ve insan gücü isteyen fusion takı üretiminde, üniversitemizin içinde yer alan 3D modelleme merkezi, bölge üreticimizin adeta sağ kolu olacaktır. Gemoloji, 3D Modelleme ve ayar evi hizmetlerinde en ufak bir kazanç, ticari beklenti yoktur. Tüm bu hizmetler çok düşük bütçeler eşliğinde bölge esnafının kullanımına sunulacak. Artık bölge kuyumcumuzun ülke kuyumculuğumuzun ihracatında önemli roller üstlenme zamanı gelmiştir. Hep birlikte daha iyiye daha güzele gidelim.”

Ekran Resmi 2022-10-23 20.29.04.png

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER E-POSTA ADRESİNİZE GELSİN

ALTIN DUNYASI HAFTALIK MAILING LİSTESİNE KAYIT OLUN

bottom of page